Å ha problemer med å kaste ting

Jeg har mye greier.

Alt fra filmblader til filmer, fra t-skjorter til bøker.

Slik kunne jeg fortsatt i det uendelige.

Nasse har ikke så mye. Han klarer seg likevel fint.
Nasse har ikke så mye. Han klarer seg likevel fint.

Det samler seg opp og jeg får meg aldri til å kaste noe som helst.

Grunnen til at jeg nevner dette nå er todelt:

1. Jeg begynner å få for lite plass til alle greiene mine.
2. Vi diskuterte det på jobben i går.

Det er ingen hemmelighet at jeg og Tove leker med tanken om å kjøpe oss noe større.

Vi har ikke dårlig tid, men for hver dag som går, jo større blir behovet for en ekstra bod eller et ekstra rom.

I går kunne flere av mine kollegaer fortelle at de elsker å kaste ting.

De kaster alt de kommer over.

Jeg derimot?

Jeg må ta vare på det «i tilfelle» …

La meg ta et eksempel:

Tove abonnerer på noen blader. Hun får dem i posten, leser dem og kaster dem.

Jeg abonnerer også på noen blader.

Jeg får dem i posten, leser dem og tar vare på dem.

Det betyr i praksis at jeg har flere bokhyller med blader som tar plass, mens Tove ikke har noe.

Og hvorfor?

Jo, fordi jeg tenker at bladene kanskje kan komme til nytte en dag.

Jeg aner ikke hvorfor. 🙂

Det er faktisk så gale at jeg ikke tør å ta bilde av hvordan kontoret mitt ser ut akkurat nå.

Det ser nemlig ikke ut.

Akkurat nå holder jeg på å rydde, men jeg merker at bunken med ting jeg vil ta vare på er mye større enn det som skal kastes.

Huff … håpløst.

Er det flere av dere som har det sånn?

Eller er dere som Tove og kollegaene mine?

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

2 Comments

  1. Kristin Strøm Kvithyll

    2. februar 2013 at 13:27

    Jeg kaster alt! Men kjæresten har x-antall esker med Pondus, FHM og ViMenn. Skal heldigvis flytte snart, og da blir mye kastet 😀

  2. Line

    3. februar 2013 at 13:24

    Jeg pleide å være som deg, tok vare på ALT, særlig blader. Treningsblader, matblader, hageblader etc. Det var jo så mange bra tips og gode ideer i de! Men så, etter å ha flyttet et par ganger, og flyttet på de samme bladene et par ganger – som hadde stått urørt siden forrige flytting- gikk det opp for meg at jeg kanskje aldri kom til å ta i bruk alle de gode tipsene, oppskriftene og ideene. Når jeg er i gang med noe sjekker jeg jo alltid opp på nett istedet for å finne frem en haug med gamle blader! Så tok jeg først en runde og bladde gjennom for å se om det var noe jeg måtte ta vare på, sidene ble revet ut og bladene gitt vekk til andre eller dumpet. Så ble bunker og tidsskriftsamlere med blader til en liten mappe med de beste ideene, og nå, snart 10 år etter innser jeg at den mappen kanskje også kan kastes, jeg har jo ikke akkurat kikket på den noe særlig de 10 siste årene! Nå er jeg blir som Tove, ut med det! Og når jeg tar en skikkelig ryddings hjemme er det så tilfredsstillende å kunne kaste en pose eller to med saker som aldri blir brukt allikevel!

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)