Å henge sparepengene på veggene

Er du en av dem som følger oss tett har du garantert fått med deg at jeg har kjøpt en del bilder de siste ukene og månedene. Grunnen til alle kjøpene skal jeg forklare i dette innlegget.

FAVORITT: Dette bildet er et av favorittbildene våre.
FAVORITT: Dette bildet er et av favorittbildene våre.

Mot slutten av fjoråret bestemte vi oss for å skaffe oss noen kule bilder til å ha på veggene. Vi bestemte oss kjapt for at vi ikke skulle ha noen klovnebilder av Marianne Aulie eller New York-bilder kjøpt på Ikea. Fine bilder, men alle har dem jo.

Dermed begynte jeg å sjekke ut hva som finnes der ute. Jeg leste artikler, blogger og forumer for å skaffe meg et grunnlag for egne meninger. Jeg fant raskt noen favorittkunstnere.

Problemet er at disse bildene koster en del mer enn vanlige bilder kjøpt på Ikea eller møbelforretninger.

Dermed bestemte jeg meg for å bruke en bestemt sum av sparepengene mine til å kjøpe bilder for. Det fine med slike bilder er at de sjelden faller i verdi, snarere tvert i mot. Dermed kan pengene gjøre mer nytte for seg på veggen i stuen i form av et bilde, enn hva de gjør stående på en bankkonto med altfor lav rente.

Deretter startet jakten på bilder av favorittkunstnerne mine. Det ligger mye på finn.no, men kunstnerne lager hele tiden nye bilder som de legger ut for salg på forskjellige internettsider. Dermed kan man være heldig å få tak i et kult bilde når de legges ut for salg, eller så må man kjøpe gamle bilder på finn.no eller diverse gallerier. Da er prisen høyere.

Et eksempel: Bildet du ser øverst i dette innlegget betalte jeg 3500 kroner for. På finn.no ligger det til salgs for 7500 kroner. Bildet er litt over en måned gammelt.

Grunnen er at jeg var så heldig å komme igjennom da bildet ble lagt ut for salg. Det finnes kun 30 versjoner av bildet, og jeg fikk kjøpt ett av dem. På en knapp måned har altså bildet mer enn doblet seg i verdi. Hvis han/hun som selger får 7500 kroner for det da …

Så langt har vi kjøpt bilder av kunstnerne Roamcouch, Dolk, Snik, Kim Cogan, Martin Whatson og Sandra Chevrier. Sistnevnte har laget det fantastiske bildet du ser over.

Men vær klar over at dette er en dyr hobby. Og man blir hektet. Veldig hektet. Et bilde koster mye penger. Det gjør også innrammingen.

Derfor er det viktig at man kun kjøper bilder man liker og vil ha på veggen sin selv. Kjøper man bilder for å bli rik eller tjene penger har man et dårlig utgangspunkt.

Jeg har fått litt peiling den siste tiden, så ta kontakt om du lurer på noe om bilder, kunstnerne eller hva – uansett hva det gjelder.

STUEPYNT: Disse henger over sofaen vår i stuen, og er laget av en japansk kunstner som heter Roamcouch.
STUEPYNT: Disse henger over sofaen vår i stuen, og er laget av en japansk kunstner som heter Roamcouch.

2 Comments

 1. Lavendel

  14. april 2015 at 00:30

  Så stilige bilder. 🙂
  Hvilke nettsteder vil du anbefale? Jeg ser en del på finn, men ja…. i tillegg er smaken min så sprikende. Jeg liker bilder som får frem sommerfølelse, ro, og det bildet av damen over her er nydelig og sørgelig.

  Jeg behøver starthjelp. 😉

 2. To nye bilder på stueveggen – EKTEPAR.COM

  18. oktober 2016 at 16:15

  […] LES OGSÅ: Å henge sparepengene på veggen […]

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)