Å reise med barn – har du noen gode tips?

Det er bare et par uker til vi setter kursen mot Kroatia og leiligheten vi har leid oss der nede.

Den kan dere lese mer om – og se – her

Dette blir også første gangen vi skal ut på en lenger reise sammen med småen.

Joda, vi har kjørt bil til Vestlandet og det gikk veldig fint, men nå skal vi fly i tre timer og vi skal oppholde oss et sted der det er varmt hele tiden.

Nye opplevelser for en liten jente.

Ting vi har gjort:

I går bestilte vi pass til småen. Bildene tok jeg selv, og fikk skryt av politidamen. Mannen på fotobutukken var derimot svært skeptisk. Tulling.

Litt mange papirer og litt mye styr med signaturer og legimitasjoner, men nå er passet bestilt og vi skal få det innen en uke.

Vi har også kontaktet stedet vi skal til og bedt om både barneseng og barnesete. Det skulle de fikse!

Nye sommerklær, solbriller og solhatt er også handlet inn.

Til småen.

Ikke til oss selv.

Ting vi lurer på om vi skal gjøre:

Som nevnt tidligere i uken lurer vi på å kjøpe oss en ny trille.

En som er lettere å håndtere og mer snedig enn sportsdelen på barnevognen vår.

Vi lurer også på hva og hvordan vi skal gjøre det med mat til småen?

Skal vi ta med oss eller skal vi satse på at de har babymat i Kroatia også?

For de har vel babyer der også, eller?

Personlig lurer jeg også på hvor mye leker vi skal ta med oss på ferie.

Blir hun lei de samme fire lekene i løpet av de 17 dagene vi skal være der, eller går det fint?

Hun synes jo liksom en Cola-flaske er skikkelig gøy, så … 🙂

Vi vil ha gode tips fra dere:

Jeg lytter alltid til erfarne fjellfolk, og jeg vet at dere som leser bloggen vår sitter på masse god erfaring om det å reise med barn.

Er det noe vi må huske? Noe vi virkelig må passe på?

Har dere et skikkelig godt tips som dere bare MÅ dele med noen?

Vi vil høre dem!

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

12 Comments

 1. Stine

  29. mai 2013 at 09:46

  Vannkoker og grøt er lurt å ha med. Hadde nok tatt med noe mat og fruktdrikker også. Hun er jo ikke såå stor enda 🙂 Egen dyne har jeg alltid hatt med til små barn. Den er kjent og trygg og god å ha når man skal sove. God tur 🙂

 2. Line

  29. mai 2013 at 10:28

  Barnemat anbefales. Det tar ikke stor plass og selv om de helt sikkert har et utvalg der dere skal også, er det kjente ofte det tryggeste. Vi var i Spania med baby på 5 mnd nettopp, og hadde med litt og tenkte å kjøpe resten. Men så oppdager jeg at all barnegrøt for de minste (fra Nestle) er tilsatt honning, noe man ikke skal gi til barn under 1 år her i Norge. Videre har de mye citrusfrukter i fruktblandingene til barn (også fra Nestle), noe man ikke har her hjemme. For oss som har endel allergi og eksem er citrus noe vi er forsiktige med, så derfor ble det vanskelig å gå tak i fruktmos. Man kan selvsagt mose og lage selv, men på utflukter og på stranden er det veldig greit å ta med noe som er ferdig og klart 😉 Anbefaler absolutt å ta med en håndfull med smoothies fra Ellas kitchen eller lignende, de posene er geniale å ta med på reise! Vi var også nettopp i Sveits og der var det jammen ikke lett å finne barnemat rundt omkring, utrolig nok siden Nestle er derfra…

  Myggnett er veldig lurt å ta med til vogna, og tepper til å ligge på og DELVIS skygge for, ikke heldekke selvsagt 🙂

  Vår erfaring med et barn på snart 4 og en på 6 mnd er at de går veldig sjelden lei lekene sine – og som du sier kan det meste bli til en leke og en lek! Ta med et par sikre vinnere og kanskje noe hun ikke har lekt så mye med ennå, så har hun nok det hun trenger 🙂 Til flyet er det greit å ha en bok å kikke i, gjerne med «bånd» på siden leker gjerne kastes litt rundt og det er utrolig hvor mange seterader unna de kan forsvinne 😉 At lekene på flyet også er forholdsvis lydløse kan være en fordel for medpassasjerene, dog har vi har stor suksess med giraffen Sophie selv om hun piper litt. Ingen klager så langt!

  Dyne og pute tar vi også alltid med oss. De til babyer og småbarn tar minimal plass og da har de noe som de kjenner fra før av når de skal sove 🙂

  Lykke til med reisen!

 3. Vibeke R

  29. mai 2013 at 11:19

  3 timer på fly med små’n går fint (prøv nesten 6 timer med en villbass på 3 år hehe…) Ha med litt leker (type peke-bok, favorittleken hennes etc) for å holde henne aktivisert og underholdt. Snacks som f.eks rosiner, mariekjeks m.v er også populært (husk våtserviett ;- ) . Noen unger kan reagere kraftig på lette/lande mht dotter i ørene. Jeg kurerte det ved å la poden få drikke en juice med sugerør. Sugeeffekten lindret dottene i ørene hans = next to nothing av skriking og ubehag!!
  Ellers; ferieland har bleier – men de er gjerne sviiiiindyre (sammenlignet med prisene i Norge som i dag er helt latterlig lave)! Det kan derfor være lurt å ta med en koffert til barnet (vår pode på nevnte 3 år hadde egen koffert der vi hadde med bleier, klær, leker og stæsj og det er vi SÅ glade for at vi prioriterte) med ekstra bleier (og badebleie)
  Glassmat/grøt hjemmefra kan også være en god ide, men ettersom Kroatia er «vant til små barne-turister» vil jeg tro at dere også får tak i denne type mat.
  Husk å ta med en solhatt til tuppa deres. Sola er knallsterk, så å faktisk sole seg i skyggen er å anbefale. (Sitter dere i skyggen ved et basseng/havet vil sola reflektere vannet og gjøre at man blir solbrun – ikke solBRENT)
  Vi tok med solkrem hjemmefra. Ikke for at vi tvilte på kvaliteten…eller jo, vi tvilte litt på kvaliteten ettersom mange butikker lar solkrem og div stå ute i solsteika. Så, vi hadde med egen barnesolkrem (type blå spraykrem/sunblock) til poden og solfaktor 20-30 til oss selv. Nok et valg vi er glade vi tok. Og ja, husk masse after-sun lotion! 🙂
  Første gang vi ferierte i varme strøk (Bulgaria) lot vi prinsippene man har hjemme med «nei, du får ikke is i dag. Det er onsdag. Du må vente til lørdag» helt på båten. Det er jo ferie for svarte ;- ) Så jenta (eldste som da var 4) fikk det hun hadde lyst på av «lørdags-snacks», is og væske (saft, vann, juice, slush). Vi startet også alle sammen dagen med å få i oss en næringsrik frokost (jeg kan bli matlei i varmen og da blir man jo som kjent veldig slapp), lunch, mellommåltid (oppskåret frukt, salte kjeks) og god middag. Innimellom måltider passet vi alle sammen med å få skygge midt på dagen (når det er varmest) og godt med væske.
  Er sikker på at dette kommer til å gå som smurt – ha en deilig ferie med snuppa og ta MASSE bilder!!!

 4. Terese

  29. mai 2013 at 13:32

  Erfaren reiser er jeg ikke men vi har nylig vært en tur til Tenerife 🙂 det som vi opplevde var at di selfølgeli har forskjellig barnemat der nede, men lillegutt ville ikke spise denne maten da de var andre smaker. Hadde heldigvis med oss både mme, grøt og middag. Mme i utlandet må oftest tilsettes vanlig melk, og siden smårollingene ikke skal ha de før 1 år anbefaler jeg at dere tar med fra norge.
  Når det gjelder leke er det bare nødvendig å ta med noe til flyturen. Kjøp heller spann og spade o.l til jenta der nede 🙂

 5. Linn

  29. mai 2013 at 17:24

  GEM pulver burde dere ha med, bleier er veldig dyrt i utlandet, så ville tatt med det å, uv-drakt, evt mat. Reisemage-tabletter, paracet, nesedråper (Kjedelig å skulle lete etter apotek itilfelle noen av dere blir syke) :):)

 6. Karina

  29. mai 2013 at 18:00

  Hei, ikkje reist så longt me småen ennå, men eg va i Kroatia i april. Anbefale å ha me mat og bleier. Bleier va dyrt! Ein libero pakke der va dobbel så dyr så i Norge (Norge 50, Kroatia 100, eg va i Zadar). De hadde noe utvalg på babymat, bedre på de større spar-butikkane, men hadde tatt me detta o, så småen dåkkas får mat hu e vante me (huska ikkje prisforholdet der) 🙂 Elles håpe eg dåkke får masse gode råd på resten og goood tur 🙂

 7. Tina Rotberg Triger

  30. mai 2013 at 10:36

  Vi har reist mye med twinsa våre, og det vi alltid tar med oss er bleier hehe. For erfaringen tilsier at man ikke finner bleier akkurat da man trenger dem. Ikke en gang i Paris, for å si det sånn. I tillegg tok vi med oss MME pulver og grøt pluss noe barnemat på glass da vi reiste mens de var veldig små enda. Vi reiste til Egypt da, så der kanskje maten litt mer suspekt enn i Kroatia. En annen ting er å be om å få beholde vogna helt til gate. I de fleste tilfeller får man beholde den helt ut til flytrappa faktisk, og det er ganske så deilig å slippe å bære rundt på flyplassen. Da hun blir litt større er Trunki koffert virkelig å anbefale. Håper dere får en super ferie 🙂 Vi har forresten nesten aldri med oss leker på ferie, for det er jo så mye spennende å utforske både på fly og på feriesteder, så lekene pleide å bli liggende urørt. Og så er det jo som regel shoppingmuligheter som vi småbarnsforeldre uansett ikke greier å ignorere 😉

 8. camilla

  30. mai 2013 at 10:46

  Barn skal ikke ha solkrem med sterkere faktor en 30. Dette pga. at huden ikke vil få puste skikkelig og det kan føre til overoppheting av barn. I tillegg er solkremer med faktor over 30 kreftfremkallende ( ref. kreftforeningen). Glem å ha teppe over vogna. Kjøp heller en UV paraply som man fester i vogna!
  Anbefaler cosmica solkrem faktor 30 i sprayflaske, har akkurat vært i syden selv med baby og den er god som gull ( solkremer som ikke kommer i sprayflaske til barn kan være et skikkelig slit å smøre ut…)! Ta med bleier, det er billigere, også får dere mer plass i bagasjen på vei tilbake.

 9. silje

  30. mai 2013 at 11:36

  http://www.siljemilf.blogg.no.. vi brukte hennes tips når vi reiste og manglet ingenting, og brukte alt 🙂

 10. Yvonne

  30. mai 2013 at 19:03

  Lager en liste jeg. 🙂

  1. Ta med skikkelig vogn. En trille er ubehagelig å ligge i og vognene man får lant er ikke alltid så mye bedre. Vi har alltid tatt med vogn og vært sjeleglade for det, selv om det er bittelitt med arbeid mtp at det må sendes.

  2. Ta med mat når hun er så liten. Stor sjangse for at hun ikke hadde reagert på smakene som barnematen i utlandet har, men alltid greit å være på den sikre siden. Hun skal til varmere strøk som blir en ny opplevelse, og da er det greit med den gode gamle maten. + bleier og barnemat er grisedyrt (og ikke alltid bra).

  3. Mye artige og billige leker der, så ikke stress med å pakke det. 🙂

  4. UV-trekk til vogn er genialt om dere skulle ønske det 🙂

  5. Hun kommer til å elske å sprelle rundt i bleia dagen lang.

  Kos dere. 😀

 11. Siri

  31. mai 2013 at 08:44

  Det er et kjempe stort frukt-, grønt-, og fiskemarket som ligger plassert rett før du går over brua inn til gamle Trogir, frukten der er fantastisk god. Ret ovenfor markedet ligger det en stor matbutikk som heter Konzum, og litt lengrere ned i gata (på venstreside hvis du står ved markedet og ser opp på Konzum) ligger et apotek.
  Apotekene er merket med store grønne skilt, som er et pluss tegn.

  En ikke ”baby-relatert” ting som er en god ide å ta med (eller kjøpe der nede, de selger det overalt), er badesko. Det er ingen sandstrender der, bare småsten som er mere eller minde behagelig å gå på, med det er også fylt opp med sjøpinnsvin i vennet, og de er det ikke morsomme å tråkke på… Ellers er vannet rundt Trogir helt utrolig klar, siden det ikke er sand på bunden, så snorkleutstyr er must…

  God tur, gleder meg til å lese hva dere synes om Trogir, og Kroatia! 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)