Bilder fra den beste dagen i jentungens liv!

Da er vi hjemme igjen etter en liten miniferie til Lillehammer og Otta.

Hovedmålet med turen var å besøke familieparken Lilleputthammer, og for en suksess det ble.

Jentungen koste seg i alle de sju timene vi var der. Ja, du leste riktig. Sju timer!

INNGANG: To blide jenter klare for Lilleputthammer.
INNGANG: To blide jenter klare for Lilleputthammer.

Lilleputthammer er en fornøyelsespark for de aller minste, og for småtasser som jentungen er det nesten som paradis på jord.

For med trampoliner, bompebåter, karuseller, tog, godterituneller og ikke minst mange morsomme show tilbyr parken opplevelser som jentungen vil huske i lange tider.

LITEN  BY: Med små hus, eget pariserhjul og en berg- og dalbane, har Lilleputthammer mye å by på.
LITEN BY: Med små hus, eget pariserhjul og en berg- og dalbane, har Lilleputthammer mye å by på.

Vi startet dagen da parket åpnet, klokken 9. Da var det lite folk der, noe som førte til at jentungen kunne boltre seg i det som var av aktiviteter uten at det var konkurranse om å slippe til. I løpet av den første halve timen hadde vi kjørt bil, hoppet på trampoline og kjørt berg- og dalbane. Sistnevnte ble dog litt for skummel for en liten jente på to år og ni måneder.

Man er svært avhengig av været når man legger en hel dag til en slik park, og tirsdag var det, utrolig nok, opphold og fint vær hele dagen.

KLATRELUKSUS: Det ble slått i hjel litt tid her.
KLATRELUKSUS: Det ble slått i hjel litt tid her.

Jentungen fikk knapt konsentrert seg om den ene aktiviteten, før hun hadde rettet fokuset mot den neste. Jeg sitter litt igjen med tanken om at det nesten ble litt for mye moro for henne. Hun var i alle fall sliten da vi tok en pause etter fire timer for å slappe litt av.

Da hadde vi i tillegg til alt det som er tidligere nevnt, kjørt enda mer bil, kjørt bumpebåter, klatret, hilst på Ola som er Lilleputthammers ansikt utad, og møtte Apa, Elfie og Ted fra Vennebyen. Jentungen foretrakk å holde seg på god avstand, og heller vinke til figurene. Hun klarte aldri å bestemme seg for om de var skumle eller ikke.

HEISANN HOPPSANN: Ola på trampolinen. Litt av et syn.
HEISANN HOPPSANN: Ola på trampolinen. Litt av et syn.

Etter en pause på noen timer dro vi tilbake til parken. Man kan få stempel, slik at man kan gå inn og ut som man vil den dagen det gjelder.

Da vi kom tilbake var det folksomt i parken, noe som førte til køer og større kamp om plassene enten det var på trampolinene eller bumpebåtene. Men jentungen kjørte på, og fortsatte i det samme sporten som tidligere på dagen. Vi gjorde mye av det samme om igjen, men det så ikke ut til å gjøre noe som helst.

Lilleputthammer er tross alt en liten park for de aller minste, og de har som regel ikke noe i mot å gjøre de samme tingene om og om igjen.

GODTERI: Toget i Lilleputthammer er et must.
GODTERI: Toget i Lilleputthammer er et must.

Toget hadde vi derimot ikke tatt tidligere, så det var en spent jentunge som satte seg i en av kupeene sammen med moren. Og for å gjøre en lang historie kort – toget stopper i en såkalt godteritunell der alle barna får godteri. Du kan jo selv tenke deg hva jentungen synes om det!

Parken har også mange morsomme show. Vi så et show om bakeren i Lilleputthammer og Skurke-Siri, noe jentungen synes var svært fascinerende. Det var også morsomt for oss voksne. Vi så også et trylleshow, men det var ganske dårlig. Synd, for vi elsker trylling alle sammen, men dette var skrøpelige saker. Det var litt dumt.

Men Vennebyen-showet på slutten av dagen var en innertier av de sjeldne. 45 minutter med figurene fra Vennebyen høres ut som et ork for oss voksne, men det var det ikke i det hele tatt. Det var morsomt, og enda kjekkere blir det når man ser at jentungen storkoser seg.

HUSKEREGLER: Hvis noen stjeler en do, ring 112.
HUSKEREGLER: Hvis noen stjeler en do, ring 112.

Jentungen klarte ikke og sovne på kvelden da hele hodet var fullt av inntrykk og opplevelser. Da klokken ble 22.15 gikk vi og la oss alle sammen, slitne og trøtte etter en fantastisk dag i Lilleputthammer.

Les mer om Lilleputthammer her

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)