Bryllupsreisejakten 2011 – vi trenger din hjelp!

I tillegg til små, dagligdagse og kjedelige ting, er det en ting jeg og Tove diskuterer om dagen – bryllupsreisen.

Vi klarer liksom ikke helt å bestemme oss for hva vi skal bruke penger på og hvor mye, og trenger din hjelp.

Det har ikke så mye med selve pengene å gjøre. Faktisk. Men mer om hva vi tror vi vil like mest – og hva slags behov vi egentlig har.

Jeg skal prøve å forklare hvorfor.

De siste dagene har det stått mellom to destinasjoner – Meeru eller Mauritius.

Ser ganske digg ut, ikke sant?

Meeru er en liten øy på 1600 x 400 meter med hvite strender og knallblått hav. Med andre ord – sexy, annerledes og eksklusivt.

Men Meeru er mye dyrere enn hva Mauritius er.

Og vi får nesten daglig mail fra en hyggelig dame (som jeg tror blir mer og mer irritert på meg og mine spørsmål) hos Manta Reiser om at skal vi ha det og det, koster det mye, mye mer.

Eksempel: Prisforslaget vi har fått til Meeru koster oss ca. 21.000 kroner per person. I dag fikk vi dog beskjed om at skal vi ha all inclusive blir det et tillegg på 4235 kroner per person.

Dermed er vi over 50.000 kroner for akkurat denne turen.

Spørsmålet er dermed … er det verdt å bruke 50.000 kroner for å ha det porno i 11 dager? For å leve i en vannvilla og ha en privat jacuzzi?

Vi synes begge dette virker utrolig fett, men er det fett i alle 11 dagene? Eller går vi lei etter dag 4?

Alternativet koster oss nemlig rundt 15.000 kroner per person.

Da bor man på et hotell på Mauritius, og man har plutselig masse mennesker rundt seg, flere aktivitetstilbud, shopping og så videre.

Ser ut til å være en snadder hotell.

Men hotell har vi bodd på før. Det har vi ikke i en vannvilla. Vi har også shoppet og badet i basseng før. Og mennesker ser vi hele tiden.

Men har vi bodd på et slikt hotell? Har vi shoppet på slike steder før? Har vi opplevd den kulturen før?

Nei.

Så dermed … hva ville du valgt?

Meeru til 50.000 kroner eller Mauritius til 30.000 kroner? Og hvorfor?

(For å gjøre det hele enda mer vanskelig kom plutselig Australiareiser med et godt tilbud til oss i dag angående en tur til Fiji).

Les mer om Fiji-turen her

Så … det skal ikke være lett.

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

2 Comments

 1. Lill

  21. januar 2011 at 17:00

  Meeru! Fordi:
  Det er bryllupsreisen deres. Har dere mulighet til det, så er det jo hyggelig å gjøre bryllupsreisen til en enestående opplevelse. Dessuten er det da etter hva jeg kan forstå mulig å gjøre litt annet enn å sole seg, spise og rulle i høyet der hvis dere mot formodning skulle gå lei etter en stund. Det er jo et aldeles fabelaktig utgangspunkt for dykking og vannsport, uten å bli plaget av altfor mange andre folk.

 2. Hege

  21. januar 2011 at 20:02

  Hm..
  Alle jeg kjenner som har vært på Mauritius (og det er ganske mange) er veldig fornøyde med stedet. Det skal imidlertid sies at de er windsurfere de fleste av de, og så lenge det er SOL & vind så er man som vindsurfer ofte fornøyd.

  Jeg er helt sikker på at dere ikke kommer til å bli skuffet over noen av stedene. Men spørsmålet er om dere kommer til å henge dere veldig opp i at dere brukte mer penger på å reise til Meeru med egen vannvilla, og dermed også stille høyere krav til reisen & opplevelsen, enn om dere reiste til Mauritius.

  Meeru høres jo veldig idyllisk ut, og perfekt hvis man ønsker fred & ro og avslapning til det fulle. På Mauritius antar jeg at man har litt flere muligheter, dersom man er typen som kjeder seg lett og ønsker litt mer variasjon.

  Jeg er enig med Lill, det er bryllupsreisen deres, så reis til et enda mer eksotisk sted enn vanlig. Hvis dere tror dere ville valgt Mauritius som et reisemål senere en gang, så velg Meeru nå (og det er kanskje lettere å forsvare en dyr bryllupsreise enn en dyr ferie). Men på den annen side kan dere gå ut og spise på gode restuaranter og ta flere langhelger i andre romantiske byer for 20.000 i tiden som kommer i tillegg til bryllupsreisen om dere velger Maurtius…

  Det kommer mange sjanser til å reise sammen. Og uansett hvor man drar er det alltid en ny opplevelse. Kan ikke tenke meg at dere vil bomme uansett hvor dere reiser av disse to stedene.

  Gå for magefølelsen!!! 🙂

  Lykke til med valget!

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)