– De som gjør det burde aldri fått barn!

Tidligere i dag ploppet det opp en melding på Facebooken min.

Det var fra en venn av oss som lurte på om jeg kunne stille et spørsmål på Facebook-siden til bloggen vår.

ENGASJEMENT: Klikk på bildet for å lese alle kommentarene.
ENGASJEMENT: Klikk på bildet for å lese alle kommentarene.

Hun hadde vært på hotell i helgen og reagert på at noen hadde med seg babyen til middag på kvelden.

Da hadde en kollega av henne sagt at de bare kunne latt ungen ligge på rommet, for det var normalt i deres vennegjeng.

Dermed stilte jeg spørsmpålet «Er det vanlig å la babyen/småbarn ligge på hotellrommet og sove (om kvelden/natten) mens foreldrene er i restauranten/baren og lignende, på hotellet? Hva synes du?».

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Spørsmålet har fått over 40 kommentarer og er snart sett av over 2000 stykker.

Og alle mener det samme – dette er ikke greit:

«Det syns jeg er uhørt! Hvem i all verden ville gjort/gjør noe sånt??»

«Aldri i verden. Burde nesten melde de som gjør det.»

«Er det virkelig noe å lure på????? Barnas trygghet FØRST!!!»

«De som gjør det burde aldri fått barn…»

Dette er bare noen av tilbakemeldingene som har kommet i løpet av dagen, og noe sier meg at det kommer flere.

Men hva med å ta dette litt videre.

Er det greit om man er hos naboen rett over gangen i samme huset eller om man har med seg babycallen i restauranten på hoteller?

Eller er ikke dette greit i det hele tatt, uansett hvor mye man vrir og vender på det?

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

6 Comments

 1. Stjernemor

  11. desember 2013 at 18:01

  Jeg syntes ingen kan si at man ikke skulle fått barn pga noe som dette! Selv har vi videobabycall til gutta, og ville jeg fått til nabo eller noe i nærheten – hadde jeg gjort det med god samvittighet! Hadde dog kanskje ikke gjort det i utland eller større byer! Her i Oslo har vi ikke noen nært og ikke noe behov for det, men når vi flytter sørpå kunne jeg lett gjort det 🙂

 2. sueva

  11. desember 2013 at 19:00

  Nei det er ikke greit å la barnet være igjen på hotellrommet mens en selv sitter i baren/restauranten. Det kan skje så mye og ingen baby call har den rekkevidden heller så en kan passe litt på. Et barn tilpasser seg ganske mye og kan fin heller sove i vognen om en absolutt må ut av hotellrommet etter legge tidene. Om hvordan det gjelder ved å gå til naboen syntes jeg det kan være mer trygt, MEN syntes at barnet skal være litt oppi alderen i så fall der de kan ta litt vare på seg selv om det skulle være noe. Det går også fint ann å ta med seg barnet til naboen og heller legge de på en madrass eller låne en seng til de sover så godt at en fint kan bære de hjem uten at de våkner til. Det kan være så mye som kan skje om natten så en bør ha litt kontroll på de syntes jeg.

 3. Marii

  11. desember 2013 at 19:13

  Hadde ikke gjort det uansett hvordan man vrir og vender på det…

 4. veronica

  13. desember 2013 at 22:36

  Vi ville aldri lagt våre unger alene for å gå i restauranten på hotell eller for å gå til naboen! Ungene våre er vant til å være med overalt fra de var små og derfor kan de legges «hvor som helst» også. Skulle vi sittet hos naboen hele kvelden, hadde vi selvsagt lagt de der og båret de over i egen seng senere på kvelden.

  Må si jeg ikke skjønner at man reagerer på at noen har med seg babyen sin på restaurant på hotell? Da våre barn var babyer og vi var på ferie, la vi de i pysj i vogna oppe på rommet, de sovnet og tok kvelden i vogna og vi tuslet da ned i restauranten med ungene sovende i vogna. Ungene sov hele tiden og tok ikke akkurat skade av det. Nå satt ikke akkurat vi i baren til langt på natt, vi var tilbake på rommet i 21-tiden,men skal man virkelig sitte på hotellrommet fra kl. 18 på ferie?! Nå når ungene våre er større, er de selvsagt lenger oppe når vi er bortreist. De er da på ferie de og!

  Nå kan det hende det var flere detaljer ved eksemplet ditt jeg har oversett, som gjorde det til en mer ekstrem hendelse da:-)

 5. likevel

  4. februar 2014 at 12:21

  Vel, jeg var for, under visse betingelser. men så tar jeg med babycallen til naboen over gangen hele tiden. Og videobabycall? Helt glimrende, ikke all unger gråter så veldig nemlig. De bare tasser ut av sengen, ut av rommet og leter etter foreldrene. Da er det greit med videokamera med IR-teknologi, bevegelsessensor og allmulig moderne greier.

  Jeg ser debatten og mange av motarguumentene er helt på månen. Bærer veldig preg av at debatantenes manglende evne til å tenke forbi sin unge og sin situasjon.

  Det er selvsagt at det skal være dekkning på babycallen. Ellers er det jo ikke noe hjelp.

  Resturanten kan heller ikke være så langt bort at man ikke når ungen innen fornuftig tid. Enten det er 30 sekunder på de kjappe ungene eller 1,5 minutt.

  Romdøra må selvsagt være låst…

  Alle ferier er ikke på hotell i syden (og for de feriene steder det er varmt er det verd å investere i skikkelig babycall med temperaturmåler ol)

  Alle ferier er heller ikke til høykriminalitetsområder.

  Ikke alle reiser er ferier en gang.

  Målet med å gå ut av rommet er heller ikke å drikke seg dritings.

  I tilfelle brann/alarm så gjør man det eneste fornuftige: Beiner fort som fan til rommet og henter ungen. Når rommet er like vel er det ikke snakk om lange tiden.

  Lærte man noe av Madelein? Ja, innbrudd er fælt. Foreldre liker ungene sine, savner de fælt og kan likevel ikke beskytte dem fra alt. Å dra frem det som en grunn for at man ikke kan gå fra rommet til rett ved blir søkt. Delvis fordi om man har lest saken så oppdager man at de gikk fra ungene, som sov, uten tilsyn, heller ikke babycall. Og fordi man utsetter ungene for et minimum av fare hele tiden. På ferie i annet land? Tar taxi? Selv om ikke barnestolen er bakovervendt og det er mye høyere promillegrense i det landet? Og stedet er vel mest kjent for sine mange kriger og revolusjoner gjennom historien samt elendige trafikksikkerthet?

  Og det er kjempemye enklere å ta med unger i vogna, så lenge det går. Og respekt til trøtte unger, ikke tyn de til å være oppe på kvelden fordi dere ikke vil være på hotellrommet.

  Det er forskjell på unger, både i alder og personlighet. Noen uner er av typen du ikek kan blunke uten at de havner i bråk, andre er enklere å ha med å gjøre.

  Det er kjempefordel med videobabycall. Husk å slå av når den ikke trengs, da signalet ikke akkurat er hemmelig.

  Det finnes dessuten babycall-erstatterapps til mobil. Supert å bruke på steder der signalet til babycallen ikke funker så godt, men fremdeles er innafor den fornuftige avstanden. Noen setter i gang videosamtale eller sender bilder når alarmen utløses. Digg.

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)