Det perfekte feriested for foreldre og barn

Mange velger en eller annen kanariøy, et resort, betaler hva det koster for to uker og lar det bli ferien år etter år etter år.

Og det er greit det. Trives man med den løsningen så er det bare til å peise på.

Men nå skal jeg prøve å forklare hvorfor vi synes Kroatia er et strålende flott sted å dra på ferie.

KNALLFINT: Kroatia er rett og slett et fint land.
KNALLFINT: Kroatia er rett og slett et fint land.

Det første og beste argumentet mitt er at det tar to timer og tre kvarter med fly. Perfekt om man har (utålmodige) unger, ikke liker å fly selv eller vil bruke mest mulig av ferien sin på andre ting enn å sitte på et fly.

Det andre og nestbeste argumentet mitt er at maten er billig og god, folkene er hyggelige og været nesten alltid fint. Dette til tross for at vi gikk på en smell nå som vi var der. Mer om det senere.

PRIVATLEIE: Det finnes mange muligheter i Kroatia.
PRIVATLEIE: Det finnes mange muligheter i Kroatia.

Vi har vært i Kroatia to ganger i løpet av de tre siste årene. Begge gangene har vi leid private leiligheter, og begge gangene med stor suksess. Vi har frie tøyler, gjør som vi vil, lager mat når vi vil, går ut og spiser når vi vil, ser på det vi vil og har ingen andre til å forstyrre oss. Med andre ord – perfekt.

Kroater elsker nordmenn. De gjør det de kan for at vi skal føle oss velkomne og ha et fint forhold.

MAKARSKA: Den kroatiske rivieraen.
MAKARSKA: Den kroatiske rivieraen.

Vi bestilte som vanlig i god tid og fikk svært billige flybilletter til og fra Split. På flyplassen sto det en sjåfør og ventet på oss. Han kjørte oss den timen det tok å komme seg til Makarska, stedet vi valgte denne gangen.

Makarska er en koselig liten by med 13-14 tusen innbyggere. Med de enorme fjellene bak seg og havet foran seg er beliggenhet bortimot magisk. Makarska er også som skapt for oss småbarnsforeldre. I parken i sentrum er det massevis av karuseller, trampoliner, sklier og lekeplasser. For 80 kroner får du en kjempesvær og grisegod pizza som metter to voksne og et barn.

Det kryr av små butikker, men vil du ha den norske følelsen med en svær og uoversiktelig butikk, er Lidl-butikken litt utenfor sentrum å anbefale.

En stor flaske med såpebobler koster 13 kroner. To puslespill med Elsa og Anna fra Frost koster 40 kroner. For en kule med latterlig god is betaler du fem kroner. Her i Norge koster en kule is 35 kroner.

MYE Å SE PÅ: Datter og kone ser på fisk. Far ser på mor.
MYE Å SE PÅ: Datter og kone ser på fisk. Far ser på mor.

Og så er det mye å se på. Massevis av fisk som svømmer langs bryggen. Små og store båter. Flotte og mindre flott byggverk. Masse rare og artige mennesker. Og av og til dukker det opp en og annen kattepus.

Vi hadde ni avslappende og fine dager, men var utrolig nok uheldig med været. Etter noen dager med sol ble det regnvær og temperaturen la seg på rundt 16-17 grader. To av dagene blåste det også stiv kuling. I følge de som bor i Makarska var dette svært sjelden og mer typisk for februar og mars enn slutten på mai.

Men vi koste oss vi og gjorde det beste ut av det. Jeg er ganske sikker på at vi drar til Kroatia igjen om ikke altfor lenge.

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)