Dramatisk start på 2015

Det er bare noen få år siden jeg skrev et innlegg som het «Dramatisk start på 2012».

Da ble Tove truffet av en rakett, og selv om det gikk bra ble jakken hennes ødelagt og rumpeballen hennes rød og øm. Bildene av både jakken og rumpeballen ser du her.

Og i går opplevde vi altså nok en dramatisk situasjon på en nyttårsaften.

Kort fortalt så var vi på besøk hos broren til Tove og samboeren hans. Vi hadde knapt satt oss ved bordet og startet på middagen da den åtte år gamle gutten i huset satt en pølsebit fast i halsen.

Vi skjønte det var alvorlig da lydene som kom ikke var noe som kan karakteriseres som tullelyder.

Heldigvis reagerte broren til Tove lynraskt. De vanlige triksene man skal bruke i slike situasjoner fungerte ikke, så til slutt stappet han fingeren sin ned i halsen på guttungen og fikk revet ut pølsebiten.

Selv om det hele var over på under et minutt, var det veldig dramatisk og utrolig ekkelt. Det satt en skikkelig støkk i oss alle, og man blir plutselig veldig bevisst på hvor lite som skal til før ting kan gå skikkelig galt.

Og ikke minst – man blir veldig bevisst på om man selv innehar kunnskapene som trengs om noe sånt skjer med deg og dine.

Jeg skal i alle fall sjekke opp i hva som finnes av førstehjelpskurs og den slags. Jeg har fullført et førstehjelpskurs, men det er 15 år siden. På tide med en oppdatering. Kom gjerne med tips og forslag til gode kurs eller lignende om du vet om noe!

GODT ÅR: Jeg og mine to vidunderlige damer.
GODT ÅR: Jeg og mine to vidunderlige damer.

Etter en litt kjip start på kvelden kom det seg gradvis og noen timer senere slo den samme åtte år gamle gutten med i Fifa på Playstation. Heldigvis knuste jeg han 3-2 i kampen før.

Jentungene koste seg masse. Hun elsker å være med kusinen sin, og synes det er kjempekjekt å være med litt eldre unger. Hun ble også svært fascinert av rakettene og stjerneskuddene.

Midnatt var vi hjemme igjen. Jentungen sov, og jeg og Tove slappet av og nøt roen inn i det nye året. Og så tok vi som vanlig en tidlig kveld. Jentungen står nemlig tidlig opp uansett, og tar ikke hensyn til om det er 1. januar eller ikke.

1 Comment

  1. Rita Stenholen

    1. januar 2015 at 10:38

    Godt at det gikk bra! Jeg ble nysgjerrig bl a på hvordan det var mulig å få ut biten med fingeren uten å dytte den lengre ned? Må ha vært litt av en øvelse! Førsthjelp er bra å kunne. Da jeg hadde barn i barnehagen husker jeg at de arrangerte førstehjelpskurs for foreldrene på kveldstid. Noe å foreslå for barnehagen dersom de ikke har det på planen. Ellers har jeg også deltatt på et meget bra 6 timers kurs i regi av Røde Kors en lørdag for mange år siden. Er man medlem av Norsk Luftambulanse får man gode tilbud.

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)