Du vet det blir dyrt når Tove kommer drassende med denne

Jeg og Tove elsker 10-kroners markeder.

Får vi en reklameavis i posten som forteller oss at det er 10-kroners marked et sted innenfor regionen, er vi villig til å gjøre mye for å besøke dette stedet.

For de av dere som ikke vet hva 10-kroners marked er, så kan det enkelt forklares med at enkelte butikkjeder peiser på med masse varer til 10 kroner. At varene ordinært koster 11 eller 12 kroner, bryr vi oss ikke så mye. 10-kroners marked er 10-kroners marked, og da skal det handles.

Tirsdag denne uken besøkte vi et slikt marked, og jeg skjønte at vi kom til å gå på en smell da Tove kom drassende med dette beistet av en handlevogn:

MONSTER: Skal det være, så skal det være.
MONSTER: Skal det være, så skal det være.

– Er du sikker på vi får med oss alt i den der, spurte jeg.

– Den er kanskje litt stor, men jeg orket ikke å gå de tre meterne bort dit hvor de normale handlevognene står, så da tok jeg denne, var Tove sin forklaring.

På slike 10-kroners markeder er det alltid billig såpe, og hver eneste gang kjøper vi så mye såpe at vi ikke får brukt det opp før neste 10-kroners marked frister. Det betyr med andre ord at vi alltid har flere liter såpe til disposisjon eller i umiddelbar nærhet.

Av andre varer som ofte settes ned til 10 kroner finner vi tannkremer, kjeks, leverpostei, oppvaskkoster og isbitposer.

– Vi skal ikke bare kjøpe noen pakker med isbitposer da?

– Joda. Sleng det oppi!

Og sånn går den neste halve timen. Vi vaser rundt i butikken – den ene med handlevognen og den andre med reklameavisen – og leter desperat etter det vi føler er skikkelig gode tilbud.

– Der, kan jeg finne på å rope.

– Hva er det, spør Tove tilbake.

– 10 kroner for en pakke med 100 gummistrikk! Det bare MÅ vi ha, sier jeg og traver mot hyllen som en zoombie.

Når vi nærmer oss kassen innser vi som regel at dette 10-kroners markedet kommer til å svi på pungen. For selv om vi har handlet masse nødvendige 10-kronersting, har det som regel havnet en del dyrere ting i vognen også.

Spesielt når vognen er stor som en liten bil.

– Vi skal ikke bare handle litt maling og sånn også da? Siden vi har plass i vognen, liksom?

Tirsdagens 10-kronersaffære kostet oss 1600 kroner, men altså. Vi er jo tross alt en husholdning på to voksne og et lite barn. Og en katt.

Det skulle bare mangle.

Og helt til slutt … til info … handlevognen var ikke i nærheten av å være halvfull en gang.

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)