Dugnad i barnehagen – et referat

– Fy av meg. I dag er jeg trøtt og sliten, sa jeg til Tove i bilen etter at hun plukket meg opp på togstasjonen her vi bor.

– Javel? Jaja. Da får jeg gå på dugnaden i barnehagen da, kontret hun.

Dugnaden. I barnehagen. Den hadde jeg. Glemt.

– Søren også. Neida. Jeg tar den jeg, svarte jeg og innså at både middagen og ettermiddagsluren ville gå ad undas.

Så da var det bare å slenge på seg noen andre klær og komme seg bort i barnehagen.

Planen var å komme bittelitt for sent, slik at de fleste oppgavene var fordelt og at det bare var noe rask igjen til meg. Den traff jeg ganske bra med. For da jeg kom frem hadde manne-mennene allerede fordelt de mest maskuline oppgavene, slik at det som var igjen passet meg perfekt.

For jeg er langt i fra en manne-mann. Ikke har jeg arbeidsbukse med malingflekker på, ikke har jeg snekkerbelte og ikke har jeg trillebår. Jeg har heller ikke evnene eller kunnskapene som trengs til å fikse porter, plankegulv eller hengslene på dissestativet (huskestativet, for dere østlendinger).

Men koste kan jeg. Og det gjorde jeg.

Jeg kostet og pratet fjas.

Og jeg ventet på at det skulle serveres pølser.

I tillegg hadde jeg smugplassert en kald Cola i hyllen til jentungen, så med jevne mellomrom gikk jeg inn dit og tok meg en slurk.

Og en pause. Fra all kostingen.

Avslutningsvis hjalp jeg til med å fordele noe bark under og rundt et lekestativ, en oppgave som ikke var veldig krevende da to andre hadde gjort unna 90 prosent av jobben før jeg kom glidende inn fra siden.

Rutinert.

Ettermiddagens dugnad hadde et strålende flott oppmøte, og tidvis var det flere som sto og så på enn som arbeidet. Dermed ble det tid til litt prating og fjas.

Damene samlet seg rundt bordene og pratet om helse, omsorg og trim, mens gutta boys samlet seg rundt han ene som jobbet og pratet om verktøy og bark.

Jeg havnet selvsagt hos damene (og en annen pappa – bra mann!), og snakket fjas.

Og spiste pølser.

LES OGSÅ: Sjekk påskefrokosten i barnehagen vår
LES OGSÅ: Slik gikk det siste foreldremøtet i barnehagen
Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)