En tullejente som er skeptisk til fremmede

I går var Tove på foreldresamtale i barnehagen og dommen var klokkeklar;

Vi har en tullejente som liker å kaste ting. Og så er hun skeptisk til vikarer i burka.

At hun er en tullejente bør nok jeg ta på min kappe. Ja, til og med Tove har litt skyld i akkurat det. Vi er nok begge litt tøysete av oss.

TULLEJENTE: Solbriller er kult. Også inne.
TULLEJENTE: Solbriller er kult. Også inne.

Det faktum at småen kaster ting, er noe vi ikke vet hvor kommer fra. Og jeg aner ikke hvordan vi skal få bukt med problemet. Til å være så liten er hun imponerende god til å kaste, og jeg ser for meg karrierer både innen håndballen og/eller friidretten.

Samtidig burde jo alle som omgåes henne ha på seg hjelm, for man vet aldri når det kommer noe flygende gjennom luften. I et øyeblikk kommer det en skive. I det neste kommer det en fjernkontroll.

At hun er skeptisk til fremmede trenger ikke være en dårlig ting, men jeg synes det var litt spesielt å trekke frem vikarer med burka. Verken jeg eller Tove har fokusert veldig mye på tematikken «vikarer med burka», men det er det jo tydelig at vi må gjøre noe med.

Hun er i alle fall ikke skeptisk til menn med skjegg. Det er jo bra. Eller … nei. Det er kanskje ikke så bra, det?

Nei, det er mye å passe på.

Vi er i alle fall fornøyde med tilbakemeldingene. Det er omtrent de samme tilbakemeldingene som jeg fikk da jeg var liten.

Jeg var tullete. Det er i alle fall helt sikkert. Og der jeg lot være å kaste ting, plystret jeg istedenfor. Gjerne inne i klassen. I tide og utide. Jeg var generelt skeptisk til alle og trengte litt tid på meg til å betrakte det hele litt fra utsiden. Akkurat som en katt.

Slik så jeg ut på klassebildet fra 1. klasse

1 Comment

  1. Geir Hansen

    9. mai 2014 at 21:46

    Burka? Hva er det for en venstreekstrem barnehage?

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)