Er det akseptert å susse barna sine på munnen?

Jeg er ivrig leser av Foreldre & barn, og ble veldig fascinert av saken om sussing på barnas munn.

Jeg skal prøve å forklare hvorfor jeg ble så fascinert.

Aller først vil jeg bare få det seksuelle argumentet ut av verden. De som ser på dette som noe seksuelt har større problemer enn hva jeg har tenkt å ta opp i dette innlegget. Selv om jeg vet det finnes forskrudde personer der ute som faktisk tenker disse tankene, klarer ikke jeg å forholde meg til dem. Derfor bruker jeg ikke mer tid på det argumentet. Enkelt og greit.

Selv synes jeg det er hyggelig om jentungen vil gi meg en suss på munnen, men det er ikke ofte hun har lyst. Litt sånn som moren. Neida. 🙂

Men ja, jeg synes det er hyggelig, og ser ikke noe problem i det i det hele tatt. I alle fall ikke nå.

Om jeg fremdeles susser henne på munnen når hun er 17 år, liksom … da bør det jo kanskje ringe en varselsbjelle ett eller annet sted.

Men det som fascinerte meg aller mest var hvor utrolig forskjellig folk tenker. Jeg blir alltid like forbløffet over at mennesker kan tenke så utrolig forskjellig rundt et og samme spørsmål.

Derfor stilte jeg samme spørsmål på Facebook-siden vår (som du mer enn gjerne må like) tidligere i dag.

Og joda. Variasjonen var stor i svarene.

De aller fleste synes det er helt greit å susse barna sine på munnen opp til en viss alder.

De aller fleste sier også at barna bestemmer. Vil dem ikke, så vil dem ikke. Det bør være en selvfølge for alle. Må du å tvinge til deg en suss på munnen av ungen din, har du et problem.

Noen sier at de ikke gjør det grunnet bakterier.

Andre synes ikke det er passende i det hele tatt.

Som pappa til en liten jente på to år ser jeg ikke problemet i å få en suss på munnen. Det er sjelden jeg får lov til å susse henne, men om hun vil sier jeg ikke nei. Jeg synes rett og slett det er ganske hyggelig.

Men jeg vil også poengtere at dette er noe jeg synes er greit nå og at jeg nok kommer til å gi meg i løpet av noen år. Jeg har ikke tenkt så mye på det, men ser ikke for meg at jeg susser henne på munnen når hun er fem år, liksom. Jeg vet ikke hvorfor. Det kan godt hende jeg gjør det. Men jeg tror det ikke.

En ting jeg har lurt på er om det er om mødre og fedre tenker forskjellig? Er det mer akseptert av moren å susse barna sine enn faren?

En annen ting jeg lurer på er om jeg hadde tenkt det samme om jeg hadde hatt en sønn? Hadde jeg susset han på munnen, eller ville det for det meste gått i high fives eller knyttneve mot knyttneve?

Konklusjonen min er at jeg er glad vi er forskjellige. Da har jeg noe å bli fascinert av. Jeg er også glad for at jeg får meg en suss i ny og ne, både av jentungen og konemor. Det gjør liksom dagen min litt bedre.

LES OGSÅ: Dette svarte Tove da jeg ga henne en nattasuss

LES OGSÅ: Øyvind og Tove tester: Fem ekspertråd for å holde sammen

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

1 Comment

  1. Hege

    23. oktober 2014 at 19:09

    Helt greit å susse barnet sitt på munnen. Men når barna i barnehagen jeg jobber i vil gi meg suss på munnen på sier jeg nei. Og tro meg, det er faktisk noen som ikke forstår hvorfor jeg sier nei.. Det holder med en klem altså!

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)