Fem følelser man får som far når man leverer datteren sin i barnehagen

Å levere fra seg det mest verdifulle man har er aldri lett. Selv om det bare er for noen timer.

At det skjer fem ganger i uken hjelper utrolig nok ikke på.

Jeg blir nemlig ikke vant til følelsene jeg får når jeg går fra barnehagen.

Derfor skriver jeg dette innlegget. Litt for å sette ord på følelsene, som det så populært heter. Og litt for å kanskje finne ut om andre har det på samme måten.

Innlegget er basert på mine erfaringer.

1. DEN RÅTNE FØLELSEN
Dette er den mest diffuse følelsen jeg får, men jeg får den av og til. Dette er følelsen jeg får når jeg selv føler at datteren min tror at jeg synes jobben min er viktigere enn henne. Dette foregår nok mest oppi mitt eget hode, men basert på blikk og reaksjoner fra henne, er dette en følelse jeg får en gang i blandt. Og den er ikke god. Om hun i det hele tatt kan tenke på denne måten, tviler jeg på, men jeg føler meg råtten.

2. DEN GRUSOMME FØLELSEN
Grusomt er et ganske sterkt ord, men når barnet ditt hylgriner, strekker seg etter deg og ser desperat etter deg der du forlater han/henne hos noen helt andre … ja, den følelsen er rett og slett grusom. Jeg har i alle fall vondt i magen en god stund etter en slik levering.

3. GLEDE OG LETTELSE
Ja, jeg føler også glede når jeg leverer småen vår i barnehagen. De gangene jeg merker på hele henne at «endelig!». Når hun begynner å klatre ut av vognen når hun ser barnehagen, nesten ikke kan vente med å løpe inn og ikke har tid til å si hadet til meg. Det er en gledelig følelse. Og den gir grunnlaget for de to neste punktene.

4. BEKYMRING
For noen dager siden fikk vi vite at jenten vår hadde susset en gutt i barnehagen. Da jeg skulle levere henne i dag kom denne gutten løpende mot oss. Han ble glad for å se henne, og hun ble glad for å se han. Hun stormet inn, hadde så vidt tid til å si hadet til meg og selv om dette høres ut som punkt 3, så skapte det en bekymret følelse i meg på vei hjem. Som far vil man jo passe på datteren sin, og selv om gutten i barnehagen mest sannsynlig er harmløs, vil det jo komme en tid der dette temaet blir uhyggelig mye mer realistisk. Det bekymrer meg. Glad det forhåpentligvis er lenge til det virkelig blir alvor ut av det. 🙂

5. DEN STOLTE FØLELSEN
Dette er følelsen som gjør at man går fra barnehagen med strak rygg og hevet hodet. Følelsen man får av en liten jente som klatrer ut av vognen, tar av seg jakken, hilser på alle sammen og som til og med har begynt å få øynene opp for gutter. Følelsen man får av å ha et barn.

LIK OSS GJERNE PÅ FACEBOOK OM DU LIKTE DETTE INNLEGGET

1 Comment

  1. Storm

    3. september 2014 at 10:46

    Så flott du skildrer dine følelser ved levering

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)