Fem gode tips til deg som er ansvarlig for legging av barna

Du sitter der. Inne på rommet til den lille som nå ligger helt stille. Pustingen er tyngre enn hva den var for bare noen minutter siden, og det er slutt på de ville og ukontrollerte bevegelsene frem og tilbake i sengen.

– At hun ikke slår seg ihjel, tar du deg selv i å tenke.

Du sitter et par minutter til og venter. Bare for å være sikker. Og for å lade opp. For nå skal du til å starte på de tre-fire skumleste metrene du går i løpet av en dag.

GLØTT: Tips nummer 3.
GLØTT: Tips nummer 3.

Oppgaven er som følger: Ungen din har sovnet, og du skal komme deg fra der du sitter og ut av rommet uten at ungen din merker det.

For du vet at lager du den minste lyd, så kan det hende at hun våkner og da er det på an igjen. Hele runden.

Derfor er det viktig at man er forberedt på oppgaven. At alt er nøye planlagt, og at ikke noe kan tas over av tilfeldighetene.

1. PASS PÅ AT DET ER KLAR BANE
Dette må sjekkes og ryddes på forhånd. Du kan ikke risikere at det ligger gjenstander der du må gå for å komme deg ut. Ja, selv en sokk kan være nok til du blir satt ut og roter det til. Det MÅ være ryddig.

2. HA PÅ DEG SOKKER
Noe av det kjipeste som kan skje er at når ungen har sovnet, merker du at du er barbeint. Bar hud på gulv skaper en ekkel og unødvendig høy lyd. Huden som kleber seg mot underlaget har ødelagt mye for mange. Et par sokker løser problemet.

3. LA DØREN VÆRE ÅPEN
Hvis du IKKE lukker døren når du går inn, slipper du å lukke den opp når du går ut. Det betyr at hun slipper unna med en simpel lukking – den som kommer når du har listet deg ut. Å lukke døren er den best bråkete tingen du gjør, og da er det greit å kun gjøre det en gang.

4. KNEKK OPP ALLE LEDD FØR LEGGING
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger det har blitt stille på rommet og alt har vært klart for «the big escape», men så har anklene, leggene, knærne eller ryggen min spilt meg et puss. Høye knekk jeg ikke kan kontrollere, som igjen fører til bevegelse borti sengen. Tøyer du ut slik at du er myk og fin til leggingen, kan det være du slipper unna dette problemet.

5. HA MED DEG MOBILTELEFONEN
Å legge en liten tass kan nemlig dra ut. Spesielt om de er i den fasen av livet der det er totalt krise om foreldrene forlater rommet. En mobiltelefon kan hjelpe deg med å få tiden til å gå. Den er også fin til å gi beskjed til andre i husholdningen, i tilfelle du vil ha avlastning etter en times tid.

Trykk gjerne «LIKE» i boksen under – da blir du venn med oss på Facebook! 🙂

6 Comments

 1. Maria

  30. juli 2014 at 09:59

  Jeg er så heldig at jeg slipper å være der til de har sovnet 🙂 Det er Trollmors vuggevise, kos og suss, og så godt natt med litt pjusk over pannen 🙂 Så ligger de der og pludrer til de selv sovner 😛 Funker fint for meg 😉

 2. Trine

  30. juli 2014 at 14:04

  Ler høyt het! Mannen sover med sokker for å unngå å glemme å ta de på når han skal inn til frøken umulius. Måtte lese det punktet høyt til han :-p

 3. Tina

  14. august 2014 at 17:34

  Haha, ler meg ihjel! I dag sovna ungen fantastisk fort (det skjer ALDRI!!) og så TRÅKKER jeg fanden meg på en leke som spiller hysterisk barnemusikk. Hva som skjedde videre kan man jo gjette seg til…. Bah

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)