Fem gode tips til ting å finne på for deg som føler du er hjemme med barna hele tiden

Du har kanskje en kone eller mann som jobber hele tiden? Det føles i alle fall sånn.

Ja, kanskje det til og med jobbes i helgene? Det er flere av oss som har det sånn.

For vår del har Tove hatt en voldsom jobbeuke, og jeg har fått føle litt på hvordan det er å være Tove som er den av oss som er mest hjemme med småen.

På en uke har Tove jobbet fire kveldsvakter og tre dagvakter, inkludert helgen.

Dermed har jeg og småen fått masse kvalitetstid sammen, og det er på bakgrunn av dette jeg har satt opp disse fem punktene over ting man kan finne på med de minste. Det skal sies at tipsene gjerne ikke passer alle aldersgrupper, men for snuppingsen som snart er to år er dette noen svært gode tips:

REGN: Unger liker vann. Uansett form.
REGN: Unger liker vann. Uansett form.

1. SE PÅ REGNET
Ja, ikke bare se på regnet, men oppsøk det aktivt. Det holder ikke bare å se på fra stuevinduet. Ta gjerne en rask løpetur rett ut og inn igjen. Eller om det virkelig pøser ned kan man gå på et rom og åpne vinduet. Da plasker det godt, selv om du og ungen din er tørre og fine inne. Garantert suksess.

2. SKYPE MED NOEN DU KJENNER
Småen elsker Skype. Så langt har vi skypet med hverandre eller farmor og farfar i Bergen, men for noen dager siden skypet vi også med Anette-Marie. Her slår man fint igjen en halvtime, og det er en perfekt måte å holde kontakten med familie og venner som er litt langt borte.

3. HENT POSTEN ELLER KAST BOSSET (SØPPELET)
Ja, det høres jo kanskje ikke så artig ut, men du – som forelder – får gjort noe fornuftig, mens småen for utforsket verden. For det er liksom ikke måte på hvor mye spennende det er på vei til og fra postkassen. Får barnet i tillegg være med å bære posten, er det stor stas.

ARTIGE GREIER: Ting som ikke er vanlig å leke med, er bra.
ARTIGE GREIER: Ting som ikke er vanlig å leke med, er bra.

4. CD-ER ER MORO
Mange foreldre kjøper leker for tusenvis av kroner til barna, mens sannheten er at de finner glede i å leke med de rareste ting. Småen har de siste dagene lagt sin elsk på å leke med CD-er. Hun snur dem, stabler dem, river dem ned, flytter på dem og så videre. Slenger man med en liten hvis eske eller noe annet uvanlig, gjør det hele opplevelsen enda mer spennende.

5. PRAT SAMMEN
Jeg elsker å prate. Småen elsker å prate. Og ofte skjønner ingen av oss hva den andre snakker om. Sånt blir det både god stemning av og mange morsomme dialoger. Og man lærer. Da jeg spurte småen om hun kunne hente det røde skojernet til meg, kom hun tilbake med en svart paraply. Og når hun spurte meg om «pir» tok det meg lang tid før jeg innså at hun mente papir til å tørke opp noe hun hadde sølt. Og sånn går dagene. Vi lærer hverandre å kjenne. Vi lærer å snakke. Og vi har det knakende koselig sammen.

LES OGSÅ: Fem gode tips til deg som er ansvarlig for legging av barna

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)