Fem nye ting man må tenke på som kommende huseier

Om økonomien vil oss vel flytter vi inn i hus en gang noen måneder ut i neste år.

Jeg er forsiktig og kommer til å ta forbehold helt til den dagen vi faktisk overtar huset og pengene er overført.

Det er bare sånn jeg er.

Når man skal flytte fra leilighet til et helt nytt hus er det mye man må tenke på.

Utrolig mye.

Ting man aldri har tenkt på før.

Jeg har valgt å fokusere på disse fem tingene nå i første omgang.

1. Boligalarm

Det må vi vel ha? Eller må vi det? Jeg har ikke peiling. Jeg synes det virker så kult å ha et sånt tastatur med fancy lyder ved inngangsdøren, men trenger vi det? Og hvor mye koster egentlig noe sånt?

2. Garderobe

Det nye huset vårt har et walk-in-closet på seks kvadratmeter. Hvordan skal vi løse det på best mulig måte? Ikea-hyller eller en superlekker garderobe med speil og lys? Hvor fin bør en slik walk-in-closet være med tanke på mine svarte t-skjorter, svarte bukser, svarte gensere og svarte sko? Og hvor mye penger koster noe sånt?

3. Gjerder eller hekk

Huset har en ganske stor eiendom som etter planen skal bli en hage. Hvordan skal vi holde dette for oss selv? Ved hjelp av gjerder? Eller kanskje en hekk? Hvis vi velger gjerder, hva skal vi gå for da? Sånne ferdigløsninger eller skal vi bruke penger på noe fancygreier? Hva er eventuelt den beste hekken å bruke til noe sånt? Og hva koster det for et gjerde og en hekk om dagen?

4. Asfalt

Vi har allerede bestemt oss for å asfaltere gårsdplassen utenfor huset vårt. Men burde vi asfaltere mer? Hva med rundt carporten og bak til hagen? Burde vi kanskje ta litt fra hagen for å lage en ekstra asfaltert parkeringsplass? Jeg har aldri – i mitt snart 34 år lange liv – tenkt så mye på asfalt som jeg har gjort de siste ukene.

5. Barnerom

Hjelpe meg. Her kunne jeg ha skrevet mye. Men endelig skal Madelen få seg et eget barnerom – vi aner bare ikke hvordan det skal se ut. Jeg blir nesten litt ør i hodet av å tenke på alle mulighetene. Skal det være mye eller lite på rommet? Hva slags farger skal vi gå for? Hva slags møbler? Jeg blir helt tussete av å tenke på det.

Jeg kunne sikkert ha utvidet listen med 20 punkter til, men jeg starter med disse fem.

Til alle dere som har hus og som har gått fra leilighet til hus – kom gjerne med innspill.

Dette kommer til å oppta oss mye i månedene som kommer, så det er bare hyggelig med innspill og ideer fra erfarne huseiere.

2 Comments

 1. Line

  9. oktober 2013 at 15:42

  Garderobetips!
  Jeg kunne sikkert kommet med flere tips, men velger garderobe siden vi har «bommet» litt der selv. Eller, vi er veldig fornøyde med løsningen fra Elfa (http://no.elfa.com/site/no/nor/produkter/classic/vegghengt-system). Men den er dyr… For vår «walk-in-closet» på under 4 kvm betalte vi den nette sum av 15.000 kroner. FEMTEN TUSEN! Ble litt overrasket selv da den totalt regningen kom. Effektiv ja, men mye penger som kunne vært brukt på andre ting. IKEA har nemlig også samme konsept ALGOT (http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S19909421/). Prinsippet er akkurat det samme, vegghengte skinner i topp som man henger skinner nedover og bestemmer avstand på hylleplater kurver eller oppbevaringsbokser, mange muligheter! I tillegg har IKEA smarte løsninger som metallknagger til den nette sum av 25 kroner som kan settes inn. Vi er godt fornøyd med Elfa, god kvalitet og alt det der, men etter å ha satt opp IKEA sitt tilsvarende på vaskerommet ser vi at kvaliteten og holdbarheten på dette er like bra og det koster utrolig nok cirka 1/10 av prisen!!

 2. Kinderegg

  15. oktober 2013 at 12:59

  Aller først..grattis med huskjøp.
  Boligalarm?? Bor på bygda og har aldri vurdert.
  Garderobe: anbefaler Pax frå Ikea. Rimelig og solid og du får dekket stort sett all de behovene du har til en normal garderobe. Et tips er å tegne opp forslag – gjerne se andre sin garderobe for ideer og tips. Feks, styr unna 1 m skuffer, 75 cm holder i masse vis.
  Gjerder eller hekk? Ja takk begge deler. Hva med å bo der litt og kjenne det litt på kroppen. Hva vil vi faktisk ha?
  Asfat: veldig praktisk. Men koster litt.
  Barnerom: nøytrale farger, gjerne en kontrast vegg. Det er så mye farger på leker, sengetøy etc. som piffer opp rommet. Og jeg skal love deg at det blir spørsmål om endringer fra lille frøken mange ganger før ho flytter ut 🙂

  Husk at husbygging skal være gøy. Og det sies at en må bygge hus tre ganger før en får det slik en egentlig vil ha det 🙂 lykke til.

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)