Har du forsikret deg selv og familien din?

Dette med forsikringer blir jeg aldri helt klok på.

Det er så mye, liksom.

For det første er det ubehagelig å tenke på og vurdere, for alt med forsikringer handler om at noe går skikkelig galt.

Og sånt orker ikke jeg å tenke på.

For det andre så er det så utrolig mange forskjellige typer forsikringer at det søren meg ikke er lett å verken forholde seg eller bestemme seg for hva man bør velge.

Vi har innboforsikring og reiseforsikring.

Innboforsikringen er gjennom fagforbundet Tove er med i, mens reiseforsikringen vår har havnet blandt de tre beste på markedet i kåringer de siste årene.

Vi har også forsikret bilen vår.

Både jeg og Tove har en livsforsikring gjennom fagforbundene våre, men hvor gode er egentlig disse forsikringene?

Damen i banken min sa i alle fall at jeg burde sjekke det nøye.

Problemet er bare at jeg ikke vet helt hva jeg skal se etter.

Dette er nemlig gresk for meg.

Damen i banken vår fortalte i alle fall en hel del om forsikringer vi burde vurdere, og forslaget hennes endte opp med å koste oss over 3000 kroner i måneden i forsikringer.

Ganske mye penger, men en dråpe i havet om noe først skulle skje.

Vi har i alle fall blitt anbefalt å forsikre oss mot uføre og død, og vi har blitt anbefalt å forsikre småen.

Har du forsikret ungen(e) din(e)?

Og er du selv forsikret mot det som eventuelt kan skje?

Jeg skal i alle fall sette meg inn i dette i løpet av uken.

Mye tyder på at det kan være en god ide.

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

4 Comments

 1. Maria

  18. februar 2013 at 10:11

  Jeg har forsikret kidsa mine i Sparebanken Vest. Det er ikke mot et eventuelt dødsfall, men uføre.

 2. Silje-Therese

  18. februar 2013 at 10:48

  Hele familien er forsikret her. vi voksne mot død og uføre og barna mot død og uføre, pluss at vi får en sum penger for om ett av barne blir innlagt på sykehuset. da er det ett beløp per dag! men nå har vi alt i jernbanepersonalets bank og forsikring så betaler ikke så mye. er 15000 i året for oss fire, to biler full kasko, innbo, reise og villa:)

  Det du bør se etter på forsikring er hva får evt kona om du dør, kan hun betjene lån dere har sammen av det, om du blir uføre så pass på at det gjelder uansett årsak, at det ikke er bare om det er ulykke men også andre sykdommer som kan oppstå. barna har som regel greie forsikringer bare det dekker ulykke uansett årsak og uføre om de blir det før fylte 18:D

 3. Ann Helèn

  18. februar 2013 at 11:36

  Her er vi forsikret alle mann, mot sykdom, ufør og død :Og vi fikk en liten oppvekker ifjor om hvor viktig den forsikringen er. Da ble sønnen vår lagt inn på sykehuset og legen mistenkte veldig sterkt leukemi. (noe det heldigvis ikke var), Vi fikk beskjed om at det ofte var gode prognoser når det gjaldt små barn men at behandlingstiden var lang og tøff, ca 2 år. Man har mer enn nok å bekymre seg om i en sånn situasjon, og økonomi bør ikke å være en av de tingene.. Vi har jo også opplevd å miste et barn, og det er dyrt med begravelse og gravstøtte..Man vil jo bare ha det beste til barna sine, så når det utenkelige skjedde oss var det veldig godt at vi hadde forsikringer så vi kunne gi datteren vår en begravelse verdig for vår prinsesse og en perfekt gravstøtte uten at dette gikk ut over regninger som skulle betales…

  Veldig viktig å ha disse forsikringene siden man aldri vet hva som skjer imorgen, men jeg håper dere aldri får behov for å bruke de..:)

 4. Lisa-Madelen

  23. februar 2013 at 12:54

  Her er det mye forsikringer men noe jeg syns det burde være. Her har vi brukt gjensidige. Leiligheten har innboforsikring, småen har den beste barneforsikringa fra dem, jeg er forsikret mot uføre, død, livstruende/livsendrene sykdommer som feks ms og kreft å mye meir og ikke nok med det så har de ei smart og billig forsikring mot at hvis jeg blir skadet/ulykke med en arm, finger, fot å det ikke går ant og bi «normal» igjen. Den syns jeg er grei og ha for du veit aldri og det er så kjipt hvis det skal skje og det er noe som skjer OFTE.

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)