Her bodde vi de neste fem dagene

Etter et par fine dager i Legoland, vendt vi snuten mot Fyn og et sted flere av dere som leser bloggen vår anbefalte oss.

For da jeg tidligere i år spurte på Facebook-siden vår (som jeg regner med du liker?) om steder å besøke i Danmark, nevnte flere av dere den ligge byen Bogense, som ligger like nord for mer kjente Odense.

Så da ble det sånn, og vi angrer ikke.

Vi leide oss en leilighet på Danland sitt feriesenter i Bogense, et feriesenter bestående av titalls firemannsboliger noen få hundre meter utenfor Bogense sentrum.

Leiligheten vi leide var stor og fin, med to altaner og to bad. Den øverste altanen var perfekt å tilbringe kveldene på, med utsikt utover et jordet og sjøen.

Planen var at vi skulle få med oss to til i denne leiligheten, men grunnet sykdom ble ikke det noe av. Derfor endte vi opp med en leilighet som var noe større enn nødvendig, men samtidig er det jo digg med masse plass, så vi klarte oss fint, vi altså.

Bogense er en typisk dansk liten koseby. Utrolig sjarmerende. Et par gågater. En fin havn. Rolig og stille. Og kort avstand til større steder og attraksjoner.

Ved siden av feriesenteret ligger det en campingsplass med både minigolf, basseng og tennisbane, som kan disponeres av feriesenteres besøkende. Selv hadde jeg foretrukket at feriesenteret hadde disse tilbudene hos seg selv.

(Innlegget forsetter under bildene)

Er det noe vi vil sette fingeren på så er det papirmøllen vi måtte igjennom for at Danland skulle bli fornøyde.

Da vi kom frem måtte vi lese av tre forskjellige målere for strøm og vann. Vi måtte sette oss inn i haugevis med regler og veiledninger, og vi måtte bruke masse tid på å stille de forskjellige målerne i leiligheten inn på riktig, eller anbefalt, temperatur. Damene i resepsjonen hos Danland skjønte ikke så godt norsk, og da jeg prøvde meg på engelsk, skjønte de ikke det heller. Jeg tror ikke det var engelsken min som var problemet …

Det er mulig jeg er kravstor og for streng, men når vi ankommer et sted på ferie er det siste jeg har lyst til å drive med papirarbeid. Da vi dro derfra måtte alle papirene fylles ut, og det var spørreskjemaer og diverse som krevde sitt. Betalingsterminalen i resepsjonen tok av en eller annen merkelig grunn kun danske kort, så for å betale for seg måtte man enten betale cash eller få faktura.

Jeg betalte cash, men fikk faktura i posten likevel. Den trakk de heldigvis tilbake.

I tillegg er hjemmesidene deres utrolig dårlige. Nesten rart med tanke på hvor store Danland er.

Bortsett fra dette grumset hadde vi altså noen fine dager i Bogense, og Bogense som sted er absolutt å anbefale.
Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)