Hva synes du om dette skiltet?

Dette skiltet gikk vi forbi i Oslo sentrum i dag:

Barnevogner forbudt!

Det kan godt hende at slike skilt er utbredt, men at vi aldri har lagt merke til dem før.

Det har jo strengt tatt ikke angått oss før nå.

Men hva synes du egentlig om at cafeer gir beskjed om at de ikke vil ha barnevogner på besøk?

Jeg må le litt av det.

For jeg skjønner veldig godt at barnløse – eller folk med voksne barn – vil ha et sted der det er fritt for småunger, desperate foreldre, roping og skriking.

Det er det samme med Syden-hoteller som kun er for folk over 18 år.

Jeg har faktisk bekjente som enten har slettet meg som Facebook-venn, stengt meg ute fra Facebook-feeden eller sluttet å følge bloggen vår på grunn av at fokuset vårt nå er på småen.

Og det er klart – disse folkene må ha steder å være der det ikke er unger.

Vi var selv blandt dem for bare et år siden.

Men på en annen side er det jo sjokkerende at man bare bestemmer seg for at her skal ikke folk med barnevogn få komme inn.

Hva med å stenge ute alle med bart?

Eller alle med permanent?

Eller alle som bruker krykker?

Nei, jeg orker ikke å hisse meg over slike ting.

Jeg registrerer det og konkluderer med at jeg finner det fascinerende.

Vi besøkte nabocafeen og der var det lov med både barnevogner, småunger, boller og brus.

Og vi hadde det riktig så trivelig! 🙂

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

3 Comments

 1. K.

  22. november 2012 at 18:35

  Jeg tror kanskje årsaken rett og slett kan ligge i sikkerhet. Nærmere bestemt brannsikkerhet. Jeg vet ihvertfall at noen av de mest populære «barselpermisjonkafeene» har måttet ty til barnevognforbud fordi de fleste av disse stedene ikke er laget for å huse opptil 6 barnevogner på en gang;) – men man kunne kanskje henge opp en vennlig liten beskjed om dette også, så det ikke virket som om man diskriminerer gjester under året?! Selv har jeg ikke barn, men det betyr selvfølgelig ikke at jeg forventer å skånes for spedbarn i det offentlige rom – så lenge foreldrene tar helt vanlige hensyn, i likhet med alle andre kafégjester forsåvidt:-)

  1. Øyvind

   22. november 2012 at 18:44

   Hei. Ja, det kan godt hende du har et poeng der, men da burde de kanskje laget et litt vennligere skilt? 🙂 Jeg vet ikke. Synes bare det var litt rart å se et sånt skilt utenfor en cafe. 🙂

   1. Maria

    22. november 2012 at 19:21

    Enig med K. Det er nok sikkert pga sikkerheten. Det er mange ganger det irriterer meg når jeg ser småbarns familier trøkker inn barnevogner på kafeer slik at det er nærmest umulig å ta seg forbi 🙁 Derfor ser jeg alltid an kafeen før jeg trøkker min vogn inn der. Må være litt plass da man må ta hensyn til andre…
    Men det der skiltet burde de gjort nåkke med ja, ha ha! Er det mulig? 😀 Ja ja……..

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)