Det beste en mann kan få?

Helt siden TV 2 hjelper deg lagde denne saken i november i fjor, har jeg lekt med tanken om å bytte ut Gillette-høvelen min med den som vant testen, en Mühle R89.

Problemet er at jeg har vært skeptisk. Veldig skeptisk.

For det første høres testvinneren ut som et tysk våpen de brukte under krigen. For det andre er bladene sylskarpe, og sånne man ofte ser brukes i skumle scener i skumle filmer.

For det tredje er jeg et vanedyr. Jeg har brukt Gillette-høvelen min siden jeg sluttet med barbermaskin i 2002. Og selger ikke Gillette seg inn som det beste en mann kan få?

For det fjerde barberer jeg hodet mitt også, og ikke bare ansiktet som de aller fleste andre gjør. Og når man barerer hodet må man være forsiktig, for kutt og blodige sår er ikke særlig fint på en blankt og hårløs isse.

DUELLEN: Gillette-høvelen mot Mühle R89. Hvem vinner?
DUELLEN: Gillette-høvelen mot Mühle R89. Hvem vinner?

Men jeg tok mot til meg og skaffet meg en Mühle R89. Det første jeg tenkte da jeg fikk den i posten var at den var kul. Jeg følte meg kul. Den ser så mye mer classy ut enn høvelen jeg hadde fra før. Historisk. Nostalgisk.

SKUMLAGT: Ja, sånn ser det altså ut.
SKUMLAGT: Ja, sånn ser det altså ut.

Den var lett og sette sammen, men jeg sliter litt med størrelsen på den. Jeg synes den er for liten og knotete. Spesielt når jeg skal barbere baksiden av hodet mitt. Jeg må sjekke om det finnes en eller annen forlenger eller noe til den.

Etter litt startproblemer har jeg nå fått ganske så bra dreisen på den nye høvelen, og den seiler mer og mer opp som min nye favoritt også.

Ansiktet barberes med Mühle R89-høvelen, mens Gillette-høvelen tar det meste av hodet. Rett og slett fordi høvelen er lenger, som igjen gjør det lettere å komme til.

Ettersom jeg alltid har litt skjegg får jeg ikke helt inntrykk av hvor glatt den ene er i forhold til den andre. Men jeg har følelsen av at nyanskaffelsen biter hakket bedre fra seg, om det går an å si om barbering.

En annen, og ganske viktig ting, er prisen på utstyret. Der barberbladene til Gillette-høvlene fort passerer 150 kroner og kanskje mer, får man fem blader til 25 kroner til Mühle R89-høvelen. Det er en ganske heftig forskjell, for er det er noe som er kjipt å bruke penger på, så er det barberblader.

Er Gillette dermed det beste en mann kan få? Neppe. Det finnes et svært godt alternativ.

Du leser mer om og kjøpe Mühle R89 her

Gillette-høvlene kjøper du stort sett i alle butikkene som finnes.

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)