Hvorfor putter foreldre barna sine oppi ting og tar bilde av det?

Det er garantert mange av dere som vil føle dere truffet av dette innlegget, og det beklager jeg.

Det er ikke meningen å være slem eller noe, men av og til må jeg bare få ut litt frustrasjon når det er ting jeg ikke fatter og begriper.

For jeg har aldri skjønt meg på foreldre som putter ungene sine oppi en boks eller kurv for å ta bilder man tror er fine. For bildene blir ikke fine. De blir latterlige, men likevel legger man dem ut på Facebook, lager kort av dem eller henger bildene på veggen.

Det er for meg en handling det er komplett umulig å forstå.

Jeg ser det daglig på Facebook. Foreldre som legger ut bilder av ungene sine oppi et eller annet objekt. En kurv. En eske. En koffert. Ofte tatt hos fotograf.

Vi får også kort fra venner og bekjente som velger å fremstille barnet sitt som noe man legger i en eske.

Totalt uforståelig.

For det første skjønner jeg ikke hvorfor ungen absolutt må ligge oppi noe? Det er selvsagt greit om barnet sitter på en stol, i en lekebil eller på en sykkel, men oppi en eske eller en koffert? Hadde ikke bildet vært mye finere om barnet bare lå på en dyne eller et pledd?

For det andre gjør det meg urolig at foreldrene synes dette er en god ide. «Jippi. Vi har fått et barn. Da må vi legge det i en eske, ta noen skikkelig fine bilder og sende det til alle vi kjenner!» Ja, det er nesten litt sykt.

For det tredje bekymrer det meg at foreldrene selv ikke ser hvor latterlig det ser ut. For etter man har gjort selve handlingen ser man jo resultatet. Og når varsellampene ikke ringte under selve fotograferingen, er det virkelig ille når de ikke ringer når man faktisk får se bildene.

Dette er viktig å avslutte med at dette er min personlige mening. Og at det gjelder bilder som er ment til finere bruk som takkekort, veggpryd eller Facebook-banner. Det er heller ikke noe fasitsvar på hva som er rett og galt.

Selv er jeg glad for at mine foreldre ikke dyttet meg oppi en eske for å ta bilde av det. Og småen vår skal være trygg på at vi ikke kommer til å gjøre det mot henne heller.

4 Comments

 1. Ane

  29. mai 2014 at 11:53

  Kunne ikke vært mer enig! Men det er dessverre det som er «på moten» nå!

 2. Hege

  30. mai 2014 at 05:52

  Hehehe, er såååå enig med deg. Har heller aldri skjønt dette.

 3. Har du slike bilder av deg og barna dine? » EKTEPAR.COM - velkommen til bloggen vår!

  4. juli 2014 at 08:43

  […] Les også: Hvorfor putter foreldre barna sine oppi ting og tar bilde av det? […]

 4. #detverstesomfinneserandreforeldre » EKTEPAR.COM - velkommen til bloggen vår!

  13. august 2014 at 09:11

  […] Men noen valg er bare dumme. Som foreldre som putter ungene sine oppi ting og tar bilde av det. […]

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)