Jeg er årets pappablogg-finalist, men hvordan ligger jeg egentlig an i forhold til juryens kriterier?

Aller først. Tusen takk til alle dere som har stemt på meg for å få meg til årets pappablogg-finalen i regi av mammanett.no. Det setter jeg kjempestor pris på! Takker og bukker!

HURRA: Dette er en årets pappablogg-finalist!
HURRA: Dette er en årets pappablogg-finalist!

Men det er på mange måter nå den virkelige konkurransen starter. Konkurransen om å overbevise juryen om at bloggen vår slett ikke er så verst.

Kriteriene juryen vil bruke i vurderingen er som følger:

Brukeropplevelsen: Juryen vil se på kvalitet på bilde og design, samt om bloggen er tilpasset alle plattformer.
Innovasjon: Juryen vurderer hvor nyskapende bloggen er, og hvor kreativt man har benyttet seg av bilder, video og tekst.
Trafikk: Antall besøkende.
Innhold: Her ser man på tekstens kvalitet, bruk av språket og hvor ofte bloggen oppdateres.
Engasjement: Antall sms-stemmer, engasjement hos leserne

Brukeropplevelsen:

Når det gjelder bilder og design så suger bloggen vår maksimalt. Bildene er som regel tatt med en mobiltelefon i hyrten og styrten. Det gir deg som leser litt crappy bilder, men samtidig så gir det deg ekte bilder. Og ekte er jo bra. Synes jeg.

Designmessig er bloggen vår litt 1990. Men den er enkel og funker sykt bra på både mobiltelefon og nettbrett. Med andre ord – den passer svært godt de fleste plattformer.

Trivia: Et ganske kjent merkenavn for oss foreldre ville gjerne sponse bloggen vår med noen produkter, men ønsket at designet var litt annerledes. Jeg sa nei. Jeg er rar.

Innovasjon:

Tja. Da jeg begynte å blogge i 2010 var det ganske nyskapende at en skallet mann med skjegg blogget om ekteskap, forhold og unger. Nå er det ikke så uvanlig. Ettersom jeg er like kreativ som en dorull scorer jeg neppe høyt på bruk av bilder og video, men kanskje jeg henter meg litt inn igjen på tekst? Det er lov å håpe.

JADDA: Jeg kan når og hvis jeg vil!
JADDA: Jeg kan når og hvis jeg vil!

Trafikk:

I løpet av noen dager i august i fjor hadde jeg over 100.000 lesere. Ektepar.com var landets mest leste blogg en liten uke. Glem Sophie Elise. Glem alle kakebloggene. Glem Pappahjerte, my man. Det var jeg som var Norges mest leste blogger. Det var ganske moro. Men også litt slitsomt. Jeg trives med å ha fra 500 til noen tusen lesere. Og jeg elsker de 2100 menneskene som følger Ektepar.com på Facebook-siden vår!

Innhold:

Responsen fra dere som leser bloggen vår pleier å være god. Noen ler. Andre gråter. De fleste koser seg. Det tyder på at det jeg skriver når frem på en eller annen finurlig måte. Jeg pleier å oppdatere ganske ofte, men de siste to ukene har ikke vært så gode av ganske så naturlige grunner. Et dødsfall kommer aldri beleilig.

Målet mitt er i alle fall at denne bloggen skal skape latter og glede. Rister du oppgitt på hodet mens du smiler, har jeg gjort noe riktig. Og så liker jeg litt alvor i ny og ne.

Engasjement:

Jeg aner ikke hvor mange stemmer jeg fikk. Jeg synes det har vært ganske fælt å plage dere med irriterende oppfordringer til å stemme på meg. Derfor har jeg ikke mast altfor mye. Men det var tydeligvis nok. Og det er jeg glad for. Engasjementet deres tar dere sjelden ut på bloggen, men på Facebook-gruppen vår pleier det å være deilig kok. Enten vi diskuterer en TV-serie, hvor glassene settes inn i skapet eller om man bør vaskinere barne sine eller ikke.

Jeg er i alle fall strålende fornøyd med engasjementet dere viser!

Lik oss på Facebook da – klikk på «like» i boksen under

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)