Jentungens ti gyldne gjemselregler

Å leke gjemsel er en populær aktivitet her i huset, men jeg føler ikke alltid at jentungen har forstått konseptet med leken.

Derfor har jeg prøvd å skrive ned reglene slik hun oppfatter dem, slik at vi andre i alle fall har noe håndfast å forholde oss til. Reglene er todelt og omfatter både når hun selv skal gjemme seg, eller når andre skal gjemme seg og hun skal finne dem.

HVOR KAN HUN VÆRE: Jeg vet i alle fall ikke hvor hun har gjemt seg!
HVOR KAN HUN VÆRE: Jeg vet i alle fall ikke hvor hun har gjemt seg!

1. At jentungen sier hun skal telle til ti betyr ikke alltid at hun faktisk teller til ti. Hun kan fint finne på å stoppe på fire. Eller sju. Eller hoppe over noen tall. Du har med andre ord enda kortere tid på å gjemme deg enn det du tror du har.

2. Om jentungen ikke finner deg med en gang kan hun selv finne på å gjemme seg slik at det faktisk er du som skal finne henne. Dette skjer i løpet av sekunder, og plutselig er hele grunnlaget for leken snudd på hodet.

3. Fant hun et bra gjemmested første gangen, er sjansene store for at hun benytter seg av dette stedet de fem neste rundene også.

4. Jentungen tror at hun blir mindre synlig om hun holder seg for øynene.

5. Leter du under trappen, bak sofaen eller inne i nærmeste skap er sjansene store for å finne henne.

6. Hun kan gjerne finne på å diktere hvor du skal gjemme deg. Ikke så gøy for deg. Enkelt for henne som skal finne deg.

7. Får du beskjed om hvor du skal gjemme deg (les punkt 6), men tar en spansk en og flytter deg mens hun teller (fort deg – les punkt 1), så kan det fort bli dårlig stemning. Sjansen for at hun blir skremt øker også drastisk.

8. Selv om det er griseenkelt å finne henne, MÅ du late som om du ikke ser henne i minst et par minutter (se bildet øverst). Du MÅ også late som om du bli overrasket.

9. Å gjemme seg sammen med noen er ofte gøy. At det gjerne kan bli litt vrient å få en 190 cm høy mann bak sofaen, under trappen eller inn i skapet er ikke et problem jentungen bryr seg nevneverdig mye om.

10. Sliter du med å finne den du leter etter? Spør gjerne «hvor er du?» Sjansen er stor for at du får et «her» til svar.

LIK OSS GJERNE PÅ FACEBOOK OM DU IKKE ALLEREDE GJØR DET

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)