Kampen for å unngå det gigantiske pengesluket

Det blir lite tid til blogging om dagen, og hvorfor skal jeg forklare i dette innlegget.

For det første har vi alle vært syke i en toukersperiode nå. Først mistet Tove stemmen og levde fire dager med en så sår hals at hun knapt fikk frem et eneste ord. Så fikk Madelen feber og måtte være hjemme med sin allerede syke mor hele uken. Og så ble jeg dårlig rett før helgen, når de to andre ble friske.

Og for å toppe hele greien har Tove blitt syk igjen – hun som har vært syk to og en halv gang de 11 årene vi ikke hadde barn.

Jaja. Sånn er det. Humøret er bra da, og det er det viktigste. I alle fall når forkjølelsen har rotet til hele døgnrytmen til småen, som gjør at hun nå våkner klokken 4.20. Skikkelig digg.

Uansett. Jeg har kveldsvaktuken min denne uken og prøver dermed å få ting gjort på formiddagen. Men søren heller – når man skal flytte er det pokker meg masse å få unna.

Jeg føler jeg sender mailer, sitter i telefonen og driver med en eller annen form for planlegging konstant. Og plutselig har dagen gått og jeg må på jobb.

Nå er klokken 10.30 og i dag har jeg scannet flere papirer, sendt flere mailer, tatt flere telefoner og har store planer om å få tatt meg en matbit snart.

Det høres kanskje ikke så voldsomt mye ut, men det er det. Tro meg.

Men ja – her kommer en liten oppdatering på det aller siste og spennende:

Vi har solgt og underskrevet papirene for leiligheten vi bor i nå. Om en måned bor vi ikke her mer. Hvis alt går etter planen.

For om alt går etter planen tar vi over det nye huset vårt om tre uker. Det er ganske sykt å tenke på. Dette kommer selvsagt an på om vi får signert alt av papirer i tide, da banken er i Bergen og alt må sendes i posten på gamlemåten – frem og tilbake over fjellet.

Men det stopper jo ikke med det.

Vi har bestemt oss for å få noen til å flytte for oss og det må avtales. Tidspunkter og pris.

Så må vi ha gardiner, persienner og alt sånt – vi kan ikke flytte inn i et hus uten å ha muligheten til å stenge både lys og folk ute. Spesielt på soverommene som er førsteprioritering.

ZZZ: Å velge seng er søren meg ikke lett.
ZZZ: Å velge seng er søren meg ikke lett.

I tillegg skal vi kjøpe seng, spisebord og ny TV. Også her må det vurderes frem og tilbake – hva slags merke, hvor stort, hvilken pris også videre. For alt koster penger. Masse penger!

Noen vi kjenner kjøpte seg nylig en seng til 96.000 kroner. Hvor mye kostet din? 🙂

Alt dette er jo i utgangspunktet ikkke noe problem, men jo – det er det likevel. For denne uken ser ikke jeg og Tove hverandre. Hun jobber dag, og jeg jobber som sagt kveld. Dermed får vi ikke gjort så mye før til uken igjen – da jeg heldigvis har fri.

Så det skjer mye om dagen, men jeg vet ikke hvor interessant dette er for dere som leser bloggen vår. Er det interesse der ute skal jeg prøve å blogge så snart jeg får et ledig øyeblikk.

For det er dette det handler om om dagen. 🙂

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

1 Comment

  1. Linn

    26. februar 2014 at 12:21

    Hei,
    Husk at alt trenger ikke å være på plass den dagen dere overtar huset 🙂 Gardiner kan jo for eksempel erstattes av et laken/pledd i en kort periode. Og når det gjelder møbler forøvrig er det svært viktig at dere ikke kjøper for å kjøpe. Det er jo nå dere gjerne vil investere litt, og da kan det bli dyrt hvis dere foretar «bomkjøp». Min mann og jeg har besluttet at vi ikke kjøper første å beste, vi diskuterer heller litt ekstra for å finne ut hva man faktisk (!) trenger og er på jakt etter. Og siden dere har en liten jente, er det veldig greit å tenke ekstra på «gode» løsninger med tanke på ting som kan vare. Vi kjøpte for eksempel et kjøkkenbord av bambus kun for at det tåler mer.
    Men ja, det er tidkrevende å flytte 😉

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)