Slik gikk tirsdagens foreldremøte i barnehagen

Jeg mener det 100 prosent når jeg sier at jeg elsker foreldremøter, og på tirsdag var det endelig duket for årets første foreldremøte i barnehagen.

Det er flere grunner til at jeg elsker slike møter:

1. Jeg blir oppdatert på hva som skjer i barnehagen
2. Jeg får lusket litt på de andre foreldrene
3. Jeg får lusket litt på de ansatte

På tirsdag hadde vi til og med barnevakt, så hele foreldremøtet ble som en slags date for meg og Tove. Skikkelig koselig.

I dette innlegget skal jeg være forsiktig med hva jeg skriver da folk tar seg nær av alt mulig rart. Der nittni stykker synes noe er skikkelig morsomt, er det alltid en som blir fornærmet eller føler seg truffet.

Når det er sagt synes jeg det er helt på sin plass å mene at foreldre som sitter og sover på foreldremøter ikke fremstår som interesserte og oppegående mennesker.

Joda, så er det kanskje ikke alt som sies på slike møter som er like interessant, men det er viktig for dem som jobber der og det viktig for barna våre. Det er snakk om et par timer. Man klarer å holde seg våken.

Å luske på andre foreldre er en interessant øvelse. Like interessant er det å tenke på hva andre foreldre synes om meg og Tove. Det tror jeg kan være både det ene og det andre.

Jeg håper i alle fall at ingen merket at Tove, min kjære kone, sølte bittelitt kaffe på buksen sin hver gang hun klappet. Da hun endelig var ferdig med all klappingen var kaffekoppen nesten tom og buksen ganske våt.

For den første halve timen satt vi nemlig for det meste og klappet. Vi klappet for de ansatte. Joda, det er imponerende å ha jobbet i barnehagen i både ti og femten år, men hvorfor vi klappet for hun som har jobbet der siden august, er jeg usikker på.

En ting jeg alltid gruer meg litt til på slike foreldremøter er gruppeoppgaver. Det er det to grunner til:

1. Man vet aldri hvem man kommer på gruppe med
2. Temaene som skal diskuteres er som regel dørgende kjedelige

På tirsdag var tematikken mat og spisevaner i barnehagen, noe som i utgangspunktet virker litt snork. Men grunnet en knakende bra gruppe (vi var treerne!) ble det en skikkelig god, morsom og interessant diskusjon.

Det ble også litt liv og røre under presentasjonen av gruppenes svar etter selve diskusjonene, og sånt setter jeg pris på.

Som en slags konklusjon vil jeg si at det var et hyggelig møte på tirsdag. Det var mye bra info, gode diskusjoner, bra stemning og timene gikk stort sett fort. Som en voksen mann som ikke drikker kaffe savner jeg gode alternativer til drikke. Vann er for stusslig. Jeg lurer også på hvor vanskelig det kan være å få en projektor til å fungere? Det er overraskende mye teknisk trøbbel på slike foreldremøter. Bortsett fra dette vil jeg si tirsdagen var en innertier.

Gleder meg allerede til neste gang!

Les gjerne min hyllest til deg som jobber i barnehage
1 Comment

  1. Dugnad i barnehagen – et referat – EKTEPAR.COM

    3. mai 2017 at 18:04

    […] LES OGSÅ: Sjekk påskefrokosten i barnehagen vår LES OGSÅ: Slik gikk det siste foreldremøtet i barnehagen […]

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)