Småbarnsforeldre er sykt irriterende mennesker

Noen verre enn andre.

Dette er noe man merker ekstra godt når man blogger eller er over snittet engasjert på Facebook eller andre sosiale medier.

Første gangen vi fikk merke det på kroppen var da jeg la ut bilde av barnevognen vår med et pledd over.

«Vil dere ta livet av ungen deres?» var en av kommentarene vi fikk på det bildet.

«Klarer man ikke å gjøre research bør man ikke bli foreldre», var en annen kommentar.

Lettere sjokkert satt jeg her hjemme og leste kommentarene som ramlet inn. Det var tre forskjellige typer kommentarer. De som var i mot, de som var for og de som bare var ufine mot oss eller andre som kommenterte.

Og det verste av alt – ingen av dem som kommenterte kjenner oss, og ingen visste bakgrunnen for pleddet over vognen.

Les også: – De som gjør det burde aldri fått barn

Nå nylig la jeg ut en oppdatering på Facebook-sidene våre der jeg spurte om noen av dere hadde babycall med skjerm på, slik at dere kan se ungen deres når han, henne eller de har lagt seg.

Selv noe så uskyldig klarte å skape engasjement.

«Aldri i livet», skrev en til oss på Facebook, som om vi skulle ha spurt om det er greit å slå barna.

«Vil jeg se henne går jeg inn til henne», svarte en annen uten helt å skjønne selv at det hun nettopp skrev ikke høres så veldig bra ut.

Det overrasker meg at folk kan reagere på at noen har babycall med skjerm. At man kan bli fremstilt som dårlige foreldre fordi man faktisk følger med på ungen sin etter leggetid. Man kan godt være uenig, men å rable helt og skrive at det kunne man «aldri i livet» ha gjort … vel, sånt skjønner ikke jeg meg på.

Jeg husker også da jeg skrev på Facebook at «i kveld skal jeg passe småen mens Tove er på fest».

Det skrev jeg i aller beste meningen, men det gikk ikke mange minuttene før kommentarene ramlet inn.

«Passer du din egen unge? Man passer ikke sin egen unge!».

Ehh … ja, det gjør jeg. Og jeg kommer til å gjøre det jeg kan resten av livet mitt for å passe på henne så godt som overhode mulig.

Flere reagerte nemlig på ordbruken i det jeg skrev, om at man ikke passer sin egen unge. Det korrekte skulle visstnok være «i kveld skal jeg være hjemme med småen mens Tove er på fest».

Slike ting er det kun småbarnsforeldre som reagerer på.

Selv reagerer jeg på mye.

Gravide som røyker, for eksempel. Eller foreldre som velger lettvinte løsninger der de kun tenker på seg selv.

Listen er lang.

Men den dagen jeg begynner å reagere på bagateller som ordbruk og babycall … da håper jeg noen sparker meg i kneet.

Les også: Hva slags type «hente-i-barnehagen-forelder» er du?

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

4 Comments

 1. likevel

  4. februar 2014 at 12:26

  Babycall med video er topp. Ikke alle unger skriker så masse når de våkner, og når de er litt større og litt mer mobile kan det bli en utfordring. Er det tasselyder vi hører oppe?
  Noen ganger er det greit å la ungen få sjangsen til å sovne igjen før man braser inn med byssan lull. Video lar foreldrene lettere avgjøre når det er lurt å gå inn og trøste og når det er bare litt i søvne gråting.

  Men det er ikke et must. De som klarer seg med bare lyd, vel de gjør jo det. For de videogreierne er ganske dyre. En annen ulempe er at heller ikke babycall med video er så veldig hemmelig. Så slå av kamera når det ikke er i bruk.

 2. Yvonne

  4. februar 2014 at 19:08

  Helt enig! Mødre er helt crazy til tider.
  Man må snart innse at så lenge barna har det trygt og godt, med trygge og tilstedeværende foreldre så har alle sine metoder for sine barn.
  =)

 3. Ronny Hansen

  29. september 2014 at 01:49

  Kanskje dere heller skal revurdere å poste om ungen(e) deres i hytt og pine som om hele verden sentrerer seg rundt akkurat deres unge ? Er det en ting jeg er lei av så er det facebook-venner som gjrø nettop dette. Hvert skritt en unge tar legges ut i en eller annen syk tro om at hele facebooklista sitter og følger med på hva 1åringens neste skritt er. Og bilder i hytt og pine av unger legges ut (Lurer på om ungen vil sette pris på det når han / hun blir eldre) ?

  1. Øyvind

   29. september 2014 at 10:32

   Vi har en blogg og en Facebookside det er valgfritt å følge for de som er interesserte. På våre egne Facebook-profiler gjør vi ikke noe av det du nevner.

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)