Småen våkner altfor tidlig – dette er løsningen

Som flere av dere har fått med dere på Facebook, våkner småen vår tidlig. Altfor tidlig.

På søndag sto jeg opp klokken 4 med henne, og det merkes på både dagsform og humør. For oss begge.

Etter at vi flyttet har hun nemlig våknet mellom 4 og 5 hver eneste dag. Men denne uken har jeg prøvd noe nytt som av en eller annen vill grunn ser ut til å fungere.

Løsningen på det hele er såre enkel:

Når Madelen begynner å rope i 4-tiden går jeg inn til henne, setter meg ned og forteller henne at det er natt og at vi må sove.

Jeg gjentar natt og sove flere ganger.

I tillegg legger jeg til at både jeg, mamma, Nasse, Tussi og Lille Petter Edderkopp også må sove, og da ser hun på meg med store øyne.

Så spør jeg om det er greit at vi sover litt til, hun nikker, legger seg ned igjen og sover videre.

Haha. Jepp. Både i dag og på onsdag måtte vi vekke henne.

Nå skal jeg ikke slå fast en gang for alle at dette faktisk er løsningen, og jeg er fullstendig klar over at det kan være noe helt annet som gjelder om en uke eller to dager, men de siste dagene har denne nattlige praten fungert over all forventning og det synes jeg er veldig morsomt.

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

2 Comments

  1. Maria

    11. april 2014 at 11:26

    Så kjekt det hjelper 😀 Det er slik jeg og gubben måtte styre med da disse her prøvde seg på samme måte 😉 Nytt hus er jo en stooor forandring for en liten tulle da. Så da er vel ikke så rart hun våkner tidlig og vil opp. Jeg tipper hun slutter med det ganske så for med løsningen deres 🙂 Ha en strålende påske!

  2. I morges hørte vi et dunk – småen hadde klatret ut av sengen » EKTEPAR.COM - velkommen til bloggen vår!

    21. april 2014 at 16:37

    […] våknet som vanlig altfor tidlig. Jeg gikk inn til henne for å prate henne til fornuft. Jeg lykkes ikke. Dermed hadde jeg og Tove et lite familieråd om hva vi skulle gjøre. Klokken var […]

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)