Toves gode råd – ikke gjør dette om du skal ta røntgenbilder

Tittelen på innlegget kan kanskje høres litt sært ut, men det er faktisk ikke det.

Jeg lover.

Som de fleste av dere vet jobber Tove som radiograf.

En radiograf er en som tar røntgenbilder.

Disse dagene har Tove nattevakt, og i dag fortalte hun litt om hva som kan møte henne på en slik nattevaktøkt.

Det kan ikke være lett å ta bilder av alt fra bittesmå babyer til sinte og sure folk som klager på absolutt alt.

Likevel skjer det av og til ting som jeg vil kalle for litt søtt.

Som for eksempel eldre folk som beklager at de forstyrrer radiografene midt på natten.

Eller gamle damer som er helt stresset fordi de ikke fikk ordnet på håret før de måtte haste avgårde til sykehus.

«Drit i at lårhalsen har brukket, beklager at jeg forstyrrer og at jeg ser ut som jeg gjør på håret», liksom.

Det er jo litt søtt.

Men så har vi de som tror de er knallfestlige og unike, men som radiografene er drittlei.

Og to av rådene handler om nettopp dem.

Toves gode råd:

1. Ikke bruk «Skal jeg smile på bildene»-vitsen
Jeg synes denne vitsen høres utrolig festlig ut. Spesielt om du skal ta bilde av kneet eller leggen. Men for en radiograf er den ikke morsom. Ikke i det hele tatt. De er rett og slett drittlei hele vitsen.

2. Ikke bruk «Ingenting i hodet»-vitsen
Dette er en typisk vits min far kunne ha brukt. Tove kan nemlig fortelle at VELDIG mange som skal ta røntgen av hodet sier at «det er det ikke noe poeng i, for der inne er det ikke noe likevel» eller «i hodet mitt er det tomt, så der finner dere ikke mye». Nok en god vits, synes jeg, men jeg skjønner jo at de stakkars radiografene blir lei denne da det er så mange som bruker den.

Det tredje tipset er et tips som er utrolig bra og verdt å tenke på. Jeg tror faktisk at jeg har nevnt det i bloggen en gang tidligere også.

3. Husk at det kan skje deg noe når som helst
Dette rådet er spesielt godt for alle dem som bryr seg om hvordan man ser ut og hvordan man lukter. For har du for eksempel gått rundt hjemme i flere dager uten verken å dusje, pusse tennene eller skiftet klær, så er det utrolig kjipt om du plutselig brekker ankelen og må på sykehus.

For som Tove sier. Svært mange lukter svært dårlig.

Derfor er det et godt råd å passe på at du til enhver tid fremstår sånn noenlunde, i alle fall.

Les hvordan det gikk da jeg tok MR av ryggen – en grufull opplevelse

Fire tilfeldig utvalgte innlegg fra ektepar.com:

Legg gjerne igjen en kommentar, om du vil! :)